Sutjeska kreće u borbu za opstanak

Potrebno je da osvajamo bodove kako bi stigli do opstanka. Svakako da riječ opstanak para uši, jer kada je u pitanju Sutjeska, onda je to pomalo tužno. Međutim,trenutno je situacija takva - kaže Rakojević
53 pregleda 0 komentar(a)
Peco, Foto: Dejan MIJUŠKOVIĆ
Peco, Foto: Dejan MIJUŠKOVIĆ
Ažurirano: 24.02.2011. 15:37h

Mršav bodovni saldo Sutjeske u jesenjoj polusezoni, obavezuje fudbalere i stručni štab Nikšićana na maksimalan pristup u nastavku šampionata, nezavisno od toga gdje se i protiv koga igra.

Svakako da raspored ne ide na ruku Lakićeviću i saigračima, kada se zna, da ih u prvih pet kola očekuju mečevi protiv Budućnosti, Grblja, Zete, Mornara i Mogrena.

Jasno je da je prvi ispit ujedno i najteži, odmah na startu prvenstvene trke odmjeriće snage sa „ljutim“ rivalom, koji se još uvjek nije odrekao šampionskih ambicija. Utakmica dobija na značaju, kada se zna, da su bodovi potrebni i jednima i drugima.

Bez obzira na trenutnu tabelu prvoligaškog karavana dueli između Sutjeske i Budućnosti, uvjek su donosili nizvjesnost i nosili epitet derbija prestiža. Ne treba sumnjati da će tako biti i u nedelju, kada dva najveća imena crnogorskog klubskog fudbala kraj Bistrice ukrste koplja.

- Ne treba posebno apostrofirati utakmicu protiv Budućnosti. S obzirom da se nalazimo ne mjestu na kojem se nalazimo, smatram da je interesantnije da govorim o nastavku prvenstva, a to se odnosi na sve utakmice u koju spada i premijerna. Sigurno da ne možemo da biramo protivnike, ni mjesto, ni gradove gdje ćemo da igramo. Jednostavno, treba da vjerujemo u kvalitet koji imamo. Potrebno je da osvajamo bodove kako bi stigli do zacranog cilja - to je opstanak u ligi. Svakako da riječ opstanak para uši, jer kada je u pitanju Sutjeska, onda je to pomalo tužno. Međutim,trenutno je situacija takva kakva jeste i to je realnost. Ja sam uvjeren da ćemo uspjeti da ostvarimo ono čemu trenutno težimo i da će u narednom periodu situacija biti bolja - kazao je trener Sutjeske Nikola Rakojević.

A kada su čelnici podgoričkog prvoligaša početkom decembra prošle godine uručili putnu kartu u jednom pravcu Nikoli Rakojeviću, nijesu ni slutili da će ih upravo Peco dočekati na proljećnoj pemijeri. Dakle, skoro tri mjeseca kasnije, novi – stari trener Sutjeske mogao bi šampionske ambicije Podgoričana da „sruši“ već na startu.

- Protiv Budućnosti moramo da se isprsimo. Ne bih pričao o tome ko je favorit, odnosno ko je u prednosti. Naš protivnik ima 22 boda više, na tabeli je drugi a mi smo predposlednji, što dovoljno govori. U svakom slučaju uvjeren sam da imamo mogućnosti da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i da ujedno ostvarimo povoljan rezultat. Ako se budemo na terenu ponašali kao na treninzima - disciplinovano, odgovorno i čvrsto, siguran sam da će biti dobro. Svjesni smo da se Budućnost pojačala u zimskom prelaznom roku. Ipak, to treba mojim momcima da bude dodatni motiv. Problem nam predstavlja povreda defanzivca Dubljevića, tako da ćemo pred sami meč odlučiti da li će igrati – zaključio je Rakojević.

Današnjoj konferenciji za štampu prisustvovali su i pomoćnici u stručnom štabu Dragan Mijanović i Žaro Drašković, koji su jednoglasni u ocjeni da bodovi ostaju u Nikšiću.

- Ne smijemo dozvoliti protivnicima da odnose bodove sa našeg terena. Protiv Budućnosti moramo igrati srcem. Očekujem da ćemo uz pomoć navijača upisati prve bodove - kratko je rekao Mijanović.

Bonus video: