Porto eliminisao Sevilju

Portugalci prošli u osminu finala, uprkos porazu od Sevilje (1:0) na svom terenu. Sjutra preostali mečevi
0 komentar(a)
Sevilja, Foto: REUTERS
Sevilja, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.02.2011. 18:42h

Porto se plasirao u osminu finala Lige Evrope, uprkos porazu od Sevilje (1:0) na svom terenu. Gol Luisa Fabijana u 71. minutu nije bio dovoljan timu iz Andaluzije, s obzirom na dva gola Porta (2:1) postignuta u gostima prije šest dana.

Oba tima su na stadionu "Dragao" završila meč s igračem manje, Pereira iz Porta je "pocrvenio" u 72, a Aleksis iz Sevilje u 77. minutu.

Sjutra se igraju preostali revanš mečevi šesnaestine finala. Liverpulu je praktično ostala samo Liga Evrope, a navijači sa zebnjom dočekuju gostovanje Sparte iz Praga, jer rezultat 0:0 iz Češke ne daje nikakvu garanciju da „redsi” mogu da budu mirni.

Zna to i menadžer Keni Dalgliš, koji je najavio juriš na trijumf i plasman u osminu finala.

- Moramo da pobijedmo po svaku cijenu, to nam je jasno. Međutim, ne smijemo da budemo neoprezni, moramo da trčimo pametno, jer Sparta može da nas kazni - rekao je Dalgliš.

Iskustvo iz Praga od prije sedam dana mu govori da Sparta može da stvori probleme na „Enfildu”.

- Igraju čvrsto, nije ih lako slomiti, jer prvo misle na odbranu. Mislim da neće igrati ništa drugačije nego u prvom meču, ali se nadam da ćemo mi da budemo mnogo bolji - kazao je Škot.

Sa druge strane, trener Čeha Jozef Čovanec sprema zamku favoritu.

- Promijenićemo sistem, jer će i Liverpul da bude mnogo agresivniji - jasan je Čovanec.

Mančester siti dočekuje Aris (u Solunu nije bilo golova) i želi da nastavi da sanja prvu titulu još od 1976. godine. „Građani” imaju kvalitet da idu do kraja u Ligu Evrope, takmičenju koje je sigurno kvalitetnije nego što je bio Liga kup Engleske prije 35 godina.

- Želimo da idemo dalje, po svaku cijenu - rekao je Roberto Manćini.

Viljareal i Napoli čine jedan od najspektakularnijih parova u 1/16 finala, pa se večeras na „Madrigalu” očekuju golovi, kojih nije bilo u prvom meču u Napulju.

Rezultati: Porto - Sevilja 0:1 (Luis Fabijano 71) - prvi meč 2:1.

Sjutra: Mančester siti - Aris (0:0), Tvente - Rubin (2:0), Bajer - Metalist (4:0), Viljareal - Napoli (0:0), Ajaks - Anderleht (3:0), Braga - Leh (0:1), Dinamo Kijev - Bešiktaš (4:1), Štutgart - Benfika (1:2), PSŽ - BATE Borisov (2:2), Sporting - Rendžers (1:1), Liverpul - Sparta Prag (0:0), Spartak Moskva - Bazel (3:2), Zenit - Jang Bojs (1:2), PSV - Lil (2:2).

Utorak: CSKA Moskva - PAOK 1:1 (1:0).

Bonus video: