Budućnost još ne može da registruje Onguenea

Pozadina cijele prije, kako saznajemo, leži u navodnom dugu Onguenea prema svom nekadašnjem klubu, Hamam Sousu iz Tunisa.
0 komentar(a)
guene, Foto: Savo PRELEVIĆ
guene, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 23.02.2011. 17:10h

Kamerunac Frank Mišel Onguene, najveće pojačanje Budućnosti u zimskom prelaznom roku, vjerovatno neće biti u sastavu za nedjeljni meč protiv Sutjeske u Nikšiću, a moguće je i u nekoliko narednih kola, saznaju “Vijesti”.

Fudbalskom savezu Crne Gore još uvijek, naime, nije dostavljen sertifikat neophodan za registraciju fudbalera, koji treba da stigne iz Fudbalskog saveza Tunisa, zemlje u kojoj je Onguene nastupao prošle sezone.

Pozadina cijele prije, kako saznajemo, leži u navodnom dugu Onguenea prema svom nekadašnjem klubu, Hamam Sousu iz Tunisa.

Iako taj dug, ukoliko postoji, ne može da bude prepreka za registraciju fudbalera, s obzirom na to da je Ongueneu u junu prošle godine istekao ugovor, vrlo je moguće da Fudbalski savez Tunisa, na nagovor čelnika Hamam Sousa, ne želi da pošalje sertifikat, čime značajno usporava registraciju fudbalera..

Registracija je moguća i bez slanja sertifikata, ali tek nakon isteka zakonskog roka, koji po pravilima Fife iznosi 30 dana, kada Fudbalski savez Crne Gore može da izda takozvani privremeni sertifikat. To znači da bi, u najgoroj mogućoj soluciji, Onguene mogao da bude registrovan tek oko 20. marta, do kada će već biti odigrano pet kola proljećnog dijela šampionata.

Onguene je stigao u Budućnost još sredinom januara, a trener Saša Petrović ga je nakon samo nekoliko treninga promovisao u “veliko pojačanje".

A još sedam dana ranije, 14. januara, izvršni direktor kluba Budumir Miranović je u društvu Onguenea pozirao ispred objektiva fotoaparata, predstavljajući novo pojačanje.

Nije, međutim, samo Budućnost u problemu. Kako sanzajemo, problem da na vrijeme registruje fudbalera imaju i Dečić kada je u pitanju Darko Marković, te Grbalj kada je u pitanju Srđan Radonjić.

Oba kluba su poslala zahtjev za izdavanje sertifikata posljednjeg dana prelaznog roka (Markoviću treba da stigne iz Uzbekistana, Radonjiću iz Rusije), zbog čega će i jedan i drugi vjerovatno propustiti mečeve prvog kola nastavka šampionata.

Bonus video: