Remi na Žerlanu, Čelzi silan u Kopenhagenu

Real vodio golom Benzeme, izjednačio Gomis u finišu. Čelzi neočekivano lako prošao kroz Kopenhagen, a za mir u kući se pobrinuo Nikolas Anelka
0 komentar(a)
Benzema, Foto: REUTERS
Benzema, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.02.2011. 21:48h

Ni u sedmom međusobnom okršaju Real nije osjetio kako je kada se pobijedi Lion, ali nakon prvog meča osmine finala Lige šampiona na „Žerlanu” Žoze Murinjo može da bude mirniji nego svi njegovi prethodnici kojima je ova faza takmičenja bila krajnji domet.

Real je izborio sasvim podnošljivih 1:1, ostao je favorit u ovom okršaju, iako je francuska ekipa i sada dokazala da ne leži Madriđanima, da svi dosadašnji neuspjesi Reala baš protiv Liona nisu bili nimalo slučajni...

I dok je Real patio u Francuskoj, Čelzi je lakše nego što je iko očekivao osvojio Dansku - Kopenhagen je pokazao limite, a Englezi sa dva gola Nikolasa Anelke već čekirali kartu za četvrtfinale.

Faktor Benzema

Možda je u pitanju faktor Murinjo, ali za ovaj rezultat na „Žerlanu” taj harizmatični Portugalac može da zahvali samo jednom čovjeku - Karimu Benzemi.

Francuz je u igru ušao u 64. minutu, a samo nepun minut kasnije, dok se aplauzi sa tribina njemu upućeni još nisu ni stišali, njegovo ime je bilo na semaforu - iskoristio je šansu koju su mu „napakovali” Mesut Ozil i Kristijano Ronaldo i šokirao publiku koja se do prije dvije sezone klela u njega. Naravno, gol nije ni proslavio iz poštovanja prema klubu u kojem je postao klasa...

I kada se činilo da je Real na pravom putu da prekine tradiciju sa „lavovima”, da je Murinjo u svom stilu zatvorio sve prilaze golu Ikera Kasiljasa, uslijedio je odgovor domaćina - Joan Gurkuf je izveo prekid, Brazilac Kris glavom proslijedio do Bafetimbija Gomisa i to je bilo to - Lion je produžio nadu da može do četvrtfinala.

Murinjo: Da ih vidimo u Madridu

Portugalac je zadovoljan, remi je baš po njegovom ukusu pred revanš.

- Sada igramo kod kuće, vidjećemo Lion na našem terenu, mislim da smo favoriti. Tačno je da ovih 1:1 ne garantuju ništa, ali siguran sam da idemo dalje - rekao je Murinjo.

Španske novinare je interesovalo zašto je počeo utakmicu Adebajor, a ne Benzema.

- Bila je ovo teška utakmica, a Lion ima jako moćne bekove. Adebajor je svojom snagom mogao da se nosi sa njima. Karim je dao gol kasnije, drago mi je zbog njega. Uvijek je lijepo doći kući i radovati se - kazao je Specijalni.

Anćeloti: Pažnja, ovo je samo prvo poluvrijeme!

Uvijek oprezni Anćeloti nije mnogo uživao u pobjedi nad danskim timom, pa je nakon meča pozvao igrače da shvate ozbiljno revanš, bez obzira što je potrebno čudo pa da Čelzi ne prođe u četvrtfinale.

- Ovo je dobar rezultat, zadovoljan sam i načinom na koji smo došli do pobjede. Igrali smo dobar fudbal, ali ovo je samo prvo poluvrijeme. Liga šampiona je takmičenje u kojem morate uvijek da budete na oprezu, jer slabog protivnika nema - istakao je Italijan.

Anćeloti je od početka lansirao tandem Anelka - Fernando Tores, na klupi je ostao Didije Dorgba.

- To je moja odluka. Fernando je odradio veliki posao, igra naših napadača je bila ključna u ovom duelu - riječi su bivšeg trenera Milana.

Anelki je kod prvog gola dobro „asistirao” vezista domaćina Jesper Gronkjer, dok je kod drugog samo iskoristio odličan pas Frenka Lamparda.

Lion – Real Madrid 1:1

Lion - Stadion „Žerlan”. Sudija: Volfgang Štark (Njemačka). Strijelci: Gomis u 82. za Lion, Benzema u 65. minutu za Real. Žuti kartoni: Kris, Bastos, Pije (Lion), Kasiljas, Serhio Ramos, Di Marija (Real).

Lion (4-5-1): Ljoris - Revelje, Kris, Lovren, Cisoko - Tulalan, Kalstrom (Pjanić), Gurkuf, Delgado (Pije), Bastos (Brijan) - Gomis.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Serhio Ramos, Pepe, Rikardo Karvaljo, Arbeloa – Kedira (L. Dijara), Ćavi Alonso, Di Marija – Ozil (Marselo), Kristijano Ronaldo – Adebajor (Benzema).

Kopenhagen – Čelzi 0:2

Kopenhagen - Stadion „Parken”. Sudija: Bjern Kuipers (Holandija). Strijelac: Anelka u 17. i 54. minutu. Žuti kartoni: Pospeh, Jorgensen (Kopenhagen), Teri, Maluda, Tores (Čelzi).

Kopenhagen (4-4-2): Viland - Pospeh , Jorgensen, Antonson, Vendt (Bengtson) - Klaudemir, Bolanjos, Kvist, Gronkjer (Zohore) – N’Doje, Santin (Vingard).

Čelzi (4-4-2): Čeh - Bosingva, Ivanović, Teri, Kol – Ramireš, Esijen, Lampard, Maluda (Žirkov) – Anelka (Drogba), Tores.

Bonus video: