Van Gal: Ni ovaj Inter nije baš ofanzivan

Ne vidim ni da ovaj Inter igra nešto previše ofanzivno. Mala je razlika, iz nedjelje u nedjelju preživljavaju pakao u Seriji A - rekao je Van Gal
0 komentar(a)
Inter_4, Foto: REUTERS
Inter_4, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.02.2011. 21:02h

Niti je Inter isti kao prošle godine, niti je Bajern imalo sličan onom timu koji je lani sve do finala Lige šampiona terorisao protivnike širom Evrope i Njemačke.

Zato je današnji okršaj na „Đuzepe Meaci” prepun misterije, sastaju se dva tima koja su do sada u sezoni uglavnom posrtala (Inter je promijenio i trenera), pa je jasno da u ovom dvomeču favorita nema.

Navijači Intera su nestrpljivi da na djelu vide i Leonarda koji će prvi put da vodi svoj novi tim u Ligi šampiona. Prošle godine je sa Milanom eliminisan upravo u osmini finala - tada je prejak bio Mančester junajted. Brazilac, međutim, možda nema iskustvo za evropska takmičenja, ali zna šta se od njega očekuje.

- Kako će Inter da igra? Naravno, kao prvak Evrope, ponosno i napadački. Ne plašimo se nikog, vjerujemo u svoje mogućnosti i kvalitete - rekao je Leonardo.

Od finala u Madridu iz maja 2010. se, dakle, promijenilo gotovo sve.

- Davno je to bilo, ekipe nisu promijenjene, ali sve ostalo jeste. Ipak, ja sam te ljetnje noći navijao za Inter - priznao je Leonardo.

Jedna promjena je, ipak, toliko uočljiva - na klupi Intera nema Žozea Murinja, niti u napadu Dijega Milita, crne beštije Bavaraca, ali to nije smetalo Luisu van Galu da prozove današnjeg rivala.

- Ne vidim ni da ovaj Inter igra nešto previše ofanzivno. Mala je razlika, iz nedjelje u nedjelju preživljavaju pakao u Seriji A. Osveta? Želim pobjedu, bez obzira na sve - kazao je Van Gal.

Prepustio je protivniku ulogu favorita.

- Inter je aktuelni šampion, igra kod kuće, to znači da je u prednosti. Ipak, smatram da imamo kvalitet i da već u prvom meču napravimo nešto veliko - istakao je holandski stručnjak.

Interov minus je što u Ligi šampiona ne može da računa na Đampaola Pacinija, koji je već igrao u kvalifikacijama za Sampdoriju, Milito je povrijeđen, pa je Leonardo spremio formaciju koju nijednom nije lansirao od kada je stigao - Dejan Stanković i Vesli Snajder će zaigrati kao podrška jedinom napadaču Samuelu Etou. Pozitivna vijest je što se u tim vraća oporavljeni Lusio.

- U prvenstvu je najvažnije da pobjeđujemo, Liga šampiona je drugačije takmičenje. Moramo da trijumfujemo, ali ne po svaku cijenu, igraju se dva meča - rekao je Leonardo.

Stanković bi potpisao i minimalan trijumf.

- Umorni smo, ali kada počnu mečevi Lige šampiona sve se zaboravlja. Koji rezultat nam je dovoljan? Nijedan, ali bih potpisao i pobjedu od 1:0 - jasan je srpski vezista.

Inter - Bajern

Milano - Stadion „Đuzepe Meaca”. Kapacitet: 80.074. Sudija: Viktor Kasai (Mađarska). Početak u 20.45.

Inter (4-3-2-1): Žulio Sezar - Majkon, Lusio, Ranokja, Kivu - Zaneti, Kambijaso, Mota - Stanković, Snajder - Eto.

Bajern (4-2-3-1): Kraft - Lam, Timoščuk, Badštuber, Luiz Gustavo - Pranjić, Švajnštajger - Roben, Miler, Roberi - Gomes.

Bonus video: