Desetkovani Mančester na desetkovani Marsej

Ferguson ne može da računa na Ferdinada, Ovena, Evansa, Andersona i Gigsa, a Dešamp na Žinjaka i Valbuenu
0 komentar(a)
didije, Foto: Reuters
didije, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.02.2011. 16:52h

Pet fudbalera Mančester junajteda nisu se ukrcali na avion za Marsej, gdje Mančester junajted sjutra veče igra prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. Anderson, Rio Ferdinad, Rajan Gigs, Džoni Evans i Majkl Oven čine listu povrijeđenih fudbalera na koje Aleks Ferguson ne može da računa.

Slične vijesti stižu iz Francuske - trener Marseja Didije Dešamp ne može da računa na Andre-Pjera Žinjaka, dok su nastupi Remija, Brandaa i Valbuene pod velikim znakom pitanja.

- Remi i Brandao su normalno trenirali danas, nadam se da do sjutra neće biti nekih dodatnih komplikacija. Što se tiče Valbuene, on se tek oporavio od povrede ligamenata koljena i ne vjeujem da će biti spreman. Jednostavno, ne želim da rizikujem - rekao je Dešamp.

Ukoliko njih trojica ne budu spremni, Dešamp će imati više razloga da se hvata za glavu od svog kolege Aleksa Fergusona, jer škotski trener ipak ima na raspolaganju većinu glavnih fudbalera.

- Čitao sam francuske novine, igrači Marseja su puni samopouzdanja da mogu da nas dobiju. To je njihovo pravo, imaju dobre fudbalere i dobrog menadžera. Mislim da se nikog ne plaše i da nas čeka težak zadatak, zato moramo da budemo vrlo oprezni - rekao je lijevi bek Mančestera, Francuz Patris Evra.

Dešamp je krajem devedesetih, dok je igrao za Juventus, vodio velike bitke sa Mančesterom u završnici Lige šampiona. Pamti se revanš polufinala iz 1999. godine, kada je Fergusonov Mančester predvođen Bekamom, Kolom i Jorkom gubio 2:0 u revanšu u Torinu, ali je uspio da preokrene na 3:2, plasira se u finale i osvoji Ligu šampiona.

Dešamp je tada tugovao, a sada se nada da će mu se vratiti sreća, iako su mu šanse, objektivno, dosta manje.

- Mančester je tim na nivou Reala, Barselone, Milana, Intera ili Bajerna. Šest ili sedam timova sa jednakim pravom očekuju da osvoje Ligu šampiona, svi ostali su ostali su statisti koji se nadaju iznenađenju. Mančester redovno igra polufinale, ali mi ćemo pokušati da ih zaustavimo - kazao je Dešamp, koji je tipovao na utakmicu sa malo golova.

- Naš protivnik ima veliki talenat u napadu, a takođe je jak u ofanzivi. Ipak, ovo je prva utakmica i vjerujem da će igarti oprezno. Baš kao i mi, jer znamo koliko bi nas primljeni gol na domaćem terenu udaljio od cilja - dodao je Dešamp.

Bonus video: