Real protiv tradicije i gladnih lavova

- Ne bojim se Liona, spavao sam potpuno normalno. Od žrijeba pa sve do danas ja i moj tim smo analizirali francusku ekipu - rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2011. 17:54h

Šest godina zaredom Real nije došao do četvrtfinala Lige šampiona, šest puta je osmina finala bila posljednji stepenik za najveći evropski klub.

Sve su to bili veliki neuspjesi, iako je za sve te godine bilo svakakvih igrača i trenera u Madridu. Međutim, ove godine bi eliminacija već u osmini finala bila ravna katastrofi, jer Real ima na klupi Žozea Murinja, zvaničnog prvaka Evrope koji je doveden isključivo da prekine posrtanje na evropskoj sceni.

- Ne bojim se Liona, spavao sam potpuno normalno. Od žrijeba pa sve do danas ja i moj tim smo spremali utakmice sa Lionom. Imamo i Zinedina Zidana, koji jako dobro poznaje sve francuske ekipe - rekao je Murinjo.

Lion je prošle godine eliminisao „merengese” upravo u osmini finala. Murinjo je tada bio u Interu, Real i Lion su bili daleko od njegove priče, ali zna da navijače i dalje boli taj neuspjeh.

- Naravno, Real ima dva motiva pred ovaj dvomeč. Prvi je da nastavi takmičenje u Ligi šampiona, a drugi da se osveti Lionu za prošlogodišnju eliminaciju. Dobro znam šta se prošle sezone desilo - kazao je Portugalac.

Kristijano Ronaldo dobro pamti Lion iz prošle sezone, ali podvlači razliku u odnosu na ta dva meča - na klupi Madriđana više nije Manuel Pelegrini.

- Sada imamo mnogo iskusnijeg trenera, koji zna kako se pobjeđuje. I tada smo bili blizu, ali nam je očito nešto falilo. Želimo da igramo finale, a do „Vemblija” ne smijemo da biramo rivale. Lion moramo da shvatimo kao da je Barselona ili Milan - istakao je Ronaldo.

Karim Benzema se vraća na „Žerlan”, stadion na kojem je postao vrhunski fudbaler.

- Lion ima iskustva u Evropi, neće biti lako. Ja to najbolje znam, u Lionu imam mnogo prijatelja. Međutim, emocije ostavljam po strani, želim da pobjeđujem sa Realom - rekao je francuski napadač, za kojeg se očekuje da dobije prednost u odnosu na Emanuela Adebajora.

Francuzi su svjesni snage Murinjovog tima, ali i da ovaj par osmine finala može da se pretvori u jedan od najneizvjesnijih.

- Vidjećete jako dobar Lion, u to sam siguran. Inspirišu nas ovakvi mečevi, u njima objektivno dajete maksimum. Znamo protiv koga igramo, Real je jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona, ali da bi to ostao mora da eliminiše nas. Vidjećemo, spremni smo da napravimo senzaciju - kazao je golman „lavova” Ugo Ljoris.

Problem za Lion predstavlja povreda Lisandra Lopesa, koji će propustiti večerašnji duel.

- To je veliki hendikep za moj tim, svi jako respektujemo Lisandra kao igrača. Ipak, sada znamo da moramo i bez njega, ništa nam drugo ne preostaje - riječi su trenera Liona Kloda Puela.

Lion - Real Madrid

Lion - Stadion „Žerlan”. Kapacitet: 40.494. Sudija: Volfgang Štark (Njemačka). Početak u 20.45.

Lion (4-2-3-1): Ljoris - Revelje, Dijakate, Kris, Cisoko - Tulalan, Kalstrom - Gurkuf, Brijan, Bastos - Gomis.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Serhio Ramos, Pepe, Rikardo Karvaljo, Marselo - Kedira, Ćavi Alonso - Di Marija, Ozil, Kristijano Ronaldo - Benzema (Adebajor).

Bonus video: