Montela novi trener Rome

Montela je po završetku karijere (u maju 2009. godine) preuzeo brigu o kadetskoj ekipi Rome (uz godišnju platu 500 hiljada eura), a Romu će voditi do kraja tekuće sezone.
0 komentar(a)
Montela, Foto: Reuters
Montela, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2011. 14:21h

Vinćenco Montela, nekadašnji golgeter Vučice, naslijediće Klaudija Ranijerija na klupi Rome. Ranijeri je juče podnio ostavku, nakon poraza na „Marasiju“ od Đenove sa 4:3 (iako su Rimljani vodili 3:0).

Montela je po završetku karijere (u maju 2009. godine) preuzeo brigu o kadetskoj ekipi Rome (spekuliše se da je za taj posao primao 500 hiljada eura godišnje, uz ugovor do juna 2012. godine), a Romu će voditi do kraja tekuće sezone.

U Romu je stigao 1999. godine iz Sampdorije, a sa Vučicom je osvojio posljednji Skudeto 2001. godine, a ima i osvojen po jedan Kup Italije i Super Kup Italije.

Za rimski klub je odigrao ukupno 118 golova na 267 utakmica. Igrao je još za Empoli, Đenovu i Fulam....

- Sada ćemo morati da radimo svi zajedno. Svakog ću da saslušam, ali ću ja odlučivati, jer ako pogriješim odgovornost će da bude samo moja - rekao je Montela.

Kako je saopšteno iz kluba, Ranijeri i Roma su sporazumno raskinuli ugovor koji je važio do 30. juna ove godine.

- Moram da zahvalim Ranijeriju na poslu koji je profesionalno, ozbiljno i maksimalno posvećeno odradio u protekle dvije godine. To su bile karakteristike zbog kojih sam ga i izabrala za trenera Rome u jednom deikaltnom trenutku za klub. Niko neće moći da izbriše emocije koje nam je podario u prošloj sezoni, kada smo uspjeli da nadoknadimo veliki zaostatak za Interom i zapalo osvojimo titulu. Ne možemo zaboraviti dobijene gradske derbije. Svim navijačima u mojoj porodici podario je neopisive trenutke, koji će ostati zapisani u istoriji kluba. Njegova odluka da podnese ostavku, u cilju „šok-terapije“, može samo da mu služi na časti. Mogu samo da zamislim koliko mu je bilo teško da donese takvu odluku, s obzirom da je rođeni Rimljanin i navijač Rome. Čovjeku i treneru Ranijeriju želim sve najbolje u budućnosti na profesionalnom planu, jer on to zaslužuje – kazala je predsjednica Rome Rozela Sensi.

Roma je trenutno osma na tabeli Serije A sa 16 bodova, ali i utakmicom manje od vodećeg Milana. Rimljane očekuje revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv ukrajinskog Šahtjora, koji je prvi meč na „Olimpiku“ dobio 3:2. Roma je i u polufinalu Kupa Italije, gdje će za rivala imati Inter...

Bonus video: