Lejton izborio revanš protiv Arsenala

- Autsajderi smo i sada, kao i prije prve utakmice, ali niko ne može da nam oduzme pravo da sanjamo. Spremni smo za bitku na „Emirejtsu” - rekao je junak Tehu
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2011. 20:24h

Engleski trećeligaš je obezbijedio odlazak na ogromni „Emirejts” - Lejton je odigrao 1:1 sa Arsenalom u četvrtom kolu FA kupa na svom „Brizben roudu”, pa će „tobdžije” morati da traže prolaz dalje u revanšu. Junak Lejtona je rezervista Džonatan Tehu, koji je u 89. minutu iskoristio loše postavljanje Gibsa.

- Autsajderi smo i sada, kao i prije prve utakmice, ali niko ne može da nam oduzme pravo da sanjamo. Spremni smo za bitku na „Emirejtsu” - rekao je Tehu.

Arsen Venger je očekivao lakši posao, pa je promijenio čak 10 igrača u odnosu na meč protiv Barselone u Ligi šampiona u srijedu (prednost Arsenalu je donio Tomas Rosicki). To mu se, međutim, obilo o glavu, jer sada u onako zgusnutom rasporedu mora da razmišlja i o duelu sa Lejtonom.

- Nismo mnogo rizikovali, ali je Lejton zaslužio ovaj remi, jer je ginuo. Raspored? Sada smo u problemu, to je jedina negativna stvar poslije ove utakmice - kazao je Venger.

Arsenal će, ako savladala Lejton, u narednoj rundi da se sastane sa Mančester junajtedom.

Mančester siti je iskalio bijes na Nots kauntiju u revanšu (5:0, dva gola Vijeire, po jedan Teveza, Džeka i Ričardsa), pa ga u osmini finala igrati protiv Aston Vile.

Bolton je u Londonu savladao Fulam (pogodak Ivana Klasnića) i obezbijedio gostovanje Birmingemu.

Bonus video: