Leće „prizemljio“ Juventus

Da se ovaj meč neće završiti povoljno moglo se naslutiti već u 12. minutu, kada je isključen golman Bufon, koji je van šesnaesterca bio primorac da faulira Di Mikelea.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2011. 14:02h

Nakon dvije uzastopne pobjede u prvenstvu (Kaljari, Inter), činilo se da se Juventus oporavio i da je krenuo u seriju pobjeda – Leće je, međutim, „prizemljio“ Staru damu sa današnjih 2:0 i usporio je u borbi za jedno od mjesta koja vode u Ligu šampiona.

Leće je zasluženo pobijedio, golovima Mesbaha u 32. i Bertolućija u 48. minutu.

Da se ovaj meč neće završiti povoljno moglo se naslutiti već u 12. minutu, kada je isključen golman Bufon, koji je van šesnaesterca rukom zaustavio šut Di Mikelea. Trener Juventusa Del Neri je izveo Krasića, i uveo rezervnog golmana Storarija.

I Leće je od 69. minuta ostao sa deset igrača, zbog isključenja Vivesa, ali se odnos snaga na terenu nije promijenio do kraja meča.

- Pogriješili smo pristup meču, bili smo mnogo arogantni. Igrali smo “prljav” fudbal, bez ideja, i zasluženo smo poraženi. Nijesmo velika ekipa, jer nemamo mentalitet da dobijemo takozvane “lake” utakmice. Treba dobro da se zamislimo, ovo nas vraća unazad. Ni remi ne bi ništa promijenio. Odigrali smo najgoru utakmicu ove sezone. Može se izgubiti, ali ne ovako. Sada moramo uraditi sve da ne pravimo slične greške. Šteta, prije ovog meča smo bili na pravom putu – kazao je nakon poraza u Lećeu trener Juvetusa Luiđi del Neri.

Juventus je, tako, ostao na 41 bod, dok je Leće osvojio tri važna boda u borbi za opstanak.

Rezultati: Leće – Juventus (Mesbah 32, Bertolući 48), Kjevo – Milan, Fiorentina – Sampdorija, Đenova – Roma, Lacio – Bari, Parma – Ćezena, Udineze – Breša (15 časova), Napoli – Katanija (20.45). Juče: Inter – Kaljari 1:0 (Karja 7), Bolonja – Palermo 1:0 (Paponi 90).

Bonus video: