Inter rizikovao protiv Kaljarija i stigao na minus dva od Milana

Inter je drhtao do samog kraja, ali je ipak ostvario tri boda i tako došao na minus dva u odnosu na Milan, koji sjutra gostuje Kjevu
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2011. 22:05h

Navijači Intera su dočekali i to - da njihov tim u eri Leonarda odigra meč bez primljenog gola.

Međutim, aktuelni šampion protiv Kaljarija daleko od toga da je odigrao mirnu utakmicu, jer su gosti sa Sardinije kidali nerve svima na „Đuzepe Meaci” sve do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Na kraju, Inter je možda i pobijedio neregularnim golom (ostalo je pitanje da li je ta lopta pogodila Andreu Ranokju koji je bio u ofsajdu, ali je pogodak pripisan Karji), ali je epilog isti - „crno-plavi” su sada na samo dva boda od lidera Milana, koji svoj meč igra sjutra protiv Kjeva u Veroni.

Prije samo mjesec i po, Inter je kasnio za Milanom 13 bodova (tada je imao dva meča manje)...

- Nismo briljirali, daleko od toga, ali u ovakvim mečevima je najvažnije da na kraju osvojite tri boda. Blizu smo Milana, prvenstvo je otvoreno i važno je da pobjeđujemo - rekao je Brazilac Majkon.

Inter je u Leonardovoj eri odigrao samo tri meča u kojima nije primio gol (protiv Barija i Kaljarija u Seriji A) i sa Napolijem u Kupu Italije.

U drugom meču jučerašnjeg programa, Bolonja je savladala Palermo (1:0). U meču u kojem je tim Alberta Malezanija dominirao presudio je gol u samom finišu - strijelac je bio napadač Danijele Paponi.

- Siguran sam da ćemo da izborimo opstanak. Nakon ovakve igre, u to sam ubijeđen, jer imam sjajnu grupu momaka - kazao je Malezani.

Rezultati: Inter – Kaljari 1:0 (Karja 7), Bolonja – Palermo 1:0 (Paponi 90). Danas: Leće – Juventus, Kjevo – Milan, Fiorentina – Sampdorija, Đenova – Roma, Lacio – Bari, Parma – Ćezena, Udineze – Breša, Napoli - Katanija.

Bonus video: