Nikšićani raspucani na "generalnoj probi"

U poslednjem kontrolnom meču pred start proljećnog šampionata fudbaleri Sutjeske ubjedljivo su savladali Iskru, rezultatom 4:0.
0 komentar(a)
Sut, Foto: Savo PRELEVIĆ
Sut, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 19.02.2011. 17:01h

Nikšićani su od prvom minuta konstantno prijetili Danilograđanima, čija mreža se prvi put zatresla u 17.minuta - preciznim udarcem sa ivice šesnesterca Boris Bulajić je nagovijestio pobjedu. Sve do kraja prvog dijela igralo se, praktično na jedan gol. Međutim, zbog nepreciznosti Bakoča, Markovića i Todorovića, rezultat je ostao nepromijenjen.

Sutjeska je i u nastavku dominirala i uigravala formaciju 4-2-3-1, sa kojom će se domaći suprostaviti Budućnosti za sedam dana. U 57.minutu sa lijeve strane korner je izveo Marko Dzeverdanović, a udarcem glavom Vuković je uvećao vođstvo. Sredinom prvog dijela Petar Perošević se oslobodio čuvara i uputio loptu u šesnesterac, iz neposredne blizine siguran je bio Miloš Nikolić. Samo minut kasnije Perošević je oboren u šesnestercu, najstrožu kaznu izveo je Marković i postavio, ispostavilo se, konačan rezultat.

- Početak prvenstva dočekujemo sa velikim nestrpljenjem. Visoka pobjeda protiv Iskre, puno će nam značiti na samopouzdanju. Dobro smo se kretali i držali raspored na terenu. Ipak, pokušaćemo do utakmice sa Budućnošću da uočene nedostatke otklonimo.Najvažnije je da vjerujemo u sebe. Sve ekipe u ligi respektujemo, ali se nikoga ne plašimo. Prva utakmica za nas je najvažnija, tako da od ovog trenutka mislimo na “ljutog” rivala - kazao je defanzivac Nikšićana Marko Dzeverdanović.

Zbog lakše povrede u timu Sutjeske nije igrao Nikola Dzeverdanović, dok je svoj izostanak opravdao Aleksandar Dubljević.

Sutjeska je počela meč u sastavu: Lakićević, Milovan Nikolić, Durutović, Vuković, M.Dzeverdanović, Jovan Nikolić, Bulajić,Todorović, Pejović, Bakoč i Marković.

Igrali su još:Krivokapić, Spasojević, Kosović, Kostić, Kasalica, Kontić, Miloš Nikolić, Perošević, Zorić i Daković.

Bonus video: