Drama u Londonu: Čelzi na penale ispao od Evertona!

Čelzi je eliminisan iz FA Kupa Engleske, takmičenja koje je osvajao u prethodne dvije sezone. Drama u Londonu, nakon 0:0 u regularnom toku i 1:1 u produžecima, odlučena je u penal lutriji: Everton je slavio sa 4:3!
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: REUTERS
Čelzi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 19.02.2011. 15:44h

Nakon 0:0 u regularnom toku, u kojem je Čelzi stvarao i promašivao šanse, krenulo se u produžetke. Čelzi je poveo u 104. minutu, kada je Lampard natrčao na loptu nakon skrenutog centaršuta Anelke i povratne lopte Drogbe, pospremivši je u mrežu. I kada se činilo da je plasman u četvrtfinale najstarijeg takmičenja na svijetu gotova stvar za četu Karla Anćelotija, uslijedio je šok - Lejton Bejns je 75 sekundi prije kraja drugog produžetka, rafalom iz slobodnog udarca, odeveo utakmicu u penale!

Čelzi je bolje počeo i penal-lutriju, Čeh je odmah odbranio penal Beinsu, a Lampard i Drogba realizovali prva dva šuta. Potom je uslijedio preokret - Anelka je promašio )(odbranio mu Tim Hauard), baš kao i u finalu Lige šampiona 2008. godine, Ešli Kol je poslao loptu visoko preko prečke, a Arteta, Heitinga i Nevil sigurnim udarcima odveli Everton u četvrtfinale FA Kupa.

Čelzi se tako oprostio od jedinog domaćeg takmičenja koje je ove sezone mogao da osvoji. Ostala je još Liga šampiona, pa je vrlo moguće da će Karlo Anćeloti, koji je u zimskom prelaznom roku angažovao Fernanda Toresa za 60 miliona eura, završiti sezonu bez trofeja.

Na "Stemford bridžu" se danas igrao ponovljeni meč, pošto je prvi na "Gudison parku" prije 14 dana završen bez pobjednika 1:1.

Zanimljivo da je Čelzi nastavio niz bez poraza u FA Kupu, započet marta 2008. godine (ovo je bila 16. utakmica koju nije izgubio u regularnom toku), ali to je slaba utjeha...

U četvrtfinale FA Kupa plasirao se i Mančester junajted, koji je teže nego što se očekivalo savladao Krolija (presudio Braun u 28. minutu), kao i Stouk i Birmingem.

Rezultati: Mančester junajted - Kroli 1:0 (Braun 28), Čelzi - Everton 3:4 penali - 1:1 (Lampard 104, Bejns 119), Birmingem - Šefild vendsdej 3:0 (Bosažur 6, Martins 18, Marfi 53), Stouk - Brajton 3:0 (Kerju 14, Volters 22, Švarkros 43).

Nedjelja: Mančester siti - Nots Kaunti, Fulam - Bolton, Lejton - Arsenal.

Ponedjeljak: Vest Hem - Barnli.

Bonus video: