Anćeloti: Gatuzo je pogriješio, ali on je veoma dobar čovjek

- Nijesam, naravno, bio srećan zbog njegovog poteza, jer je Gatuzo velikodušan fudbaler, i veoma dobar čovjek. Pogriješio je, i veoma sam ratočaran zbog toga – kazao je Anćeloti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2011. 11:47h

Divljački napad Đenara Gatuza na pomoćnog trenera Totenhema Džoea Džordana, nekada legendarnog škotskog napadača, i dalje je tema koja zaokuplja pažnju na Ostrvu. U zaštitu veznog igrača Milana stao je Čelzija Karlo Anćeloti, koji je punih osam godina u Milanu bio trener Gatuzu.

- Nijesam, naravno, bio srećan zbog njegovog poteza, jer je Gatuzo velikodušan fudbaler, i veoma dobar čovjek. Pogriješio je, i veoma sam razočaran zbog svega – kazao je Anćeloti engleskim novinarima.

Anćeloti je apostrofirao činjenicu da je Gatuzo svjestan greške koju je napravio, da se izvinio zbog toga, i da na tome treba “staviti tačku”.

- Đenaro je odigrao 100 mečeva u Ligi šampiona, i nikada nije napravio problem. Uvijek je bio korektan. Sada je pogriješio, žali zbog toga, i očekuje ga, naravno, kazna UEFE – zaključio je Anćeloti, koji bi po pisanju italijanskim medija na ljeto mogao preuzeti Romu.

UEFA je pokrenula displinski postupak protiv Gatuze i očekuje se da će odluka biti donijeta sljedeće nedjelje.

Gatuzo je Džordan su se sporečkali još za vrijeme utakmice osmine finala Lige šampiona između Milana i Totenhema, kraj aut linije, kada je Gatuzo prislonio ruku na lice Rednapovog asistenta i grubo ga odgurnuo. Sukob se nastavio i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Žestoku verbalnu raspravu Italijan je prekinuo blagim udarcem glavom, što je engleskim medijima bilo dovoljno da Gatuza nazovu "divljakom" i "životinjom".

Bonus video: