Krkić: Zahvaljujući Gvardioli danas sam bolji fudbaler

- Veoma sam ponosan na ovaj period koji sam proveo sa Gvardiolom. Ukazao mi je na vrijednosti za koje ja nisam znao, i koje me čine boljim fudbalerom – kazao je Krkić za sajt Barselone.
0 komentar(a)
Bojan Krkić, Foto: Reuters
Bojan Krkić, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2011. 10:30h

Bojan Krkić napreduje iz dana u dan, a najveće zasluge i zahvalnost za to duguje svom treneru, Pepu Gvardioli.

- Veoma sam ponosan na ovaj period koji sam proveo sa Gvardiolom. Ukazao mi je na vrijednosti za koje nja nisam znao, i koje me čine boljim fudbalerom – kazao je Krkić za sajt Barselone.

Krkić ističe da je pod komandom Gvardiole naučio “da bude dio tima iz drugog mjesta”.

- Takođe, naučio sam da ne gubim polet, već da zadržim samopouzdanje. Prije nego sam počeo da radim sa Gvardiolom, nikada ranije nijesam imao takvo iskustvo – dodaje Krkić.

Mladi napadač Barse je otkrio da je veoma dobar prijatelj sa saigračima Andresom Inijestom i Gabrijelom Militom.

- Inijesta je posebna osobe za mene. Sa njim mogu da podijelim bilo kakav teret u svako doba. Posebno drag mi je i Milito, sa kojim sam u dobrim odnosima od početka i međusobno se pomažemo uvijek – zaključio je Krkić.

Krkić je ponikao u Barseloni, a za prvi tim je debitovao 16. septembra 2007. godine protiv Osasune sa 17 godina i 19 dana.

Odigrao je ukupno 96 mečeva za prvi tim i postigao 38 golova.

Ove sezone je na 19 utakmica u Primeri (četiri je igrao od početka) je postigao tri gola, a postigao je i jedan gol u Kupu kralja.

Bonus video: