Fotomontaža prevarila Aris: Sve zvijezde u Sitiju

Na slici Sitija među 60 fudbalera našli su se i Lionel Mesi, Kaka, Vejn Runi, Zlatan Ibrahimović, Didije Drogba, Fernando Tores i mnogi drugi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2011. 16:44h

Kad su po dolasku u Solun, na meč šesnaestine finala Liga Evrope protiv Arisa, ugledali zvaničnu brošuru za utakmicu, u Mančester Sitiju su ostali zapanjeni i iznenađeni. Na slici Sitija među 60 fudbalera našli su se i Lionel Mesi, Kaka, Vejn Runi, Zlatan Ibrahimović, Didije Drogba, Fernando Tores i mnogi drugi.

Bez obzira što u Mančester Sitiju finansije nijesu problem, niko od igrača, vjerovatno, nije ni pomislio da je, iznenada, konkurencija u timu zaoštrena “do bola”.

Grešku je prvi uočio izvršni direktor "građana" Geri Kuk, a marketinški tim Arisa priznao je da je fotografiju pronašao na interenetu, umjesto da preuzme zvaničnu. U Arisu su, naime, u pretrazi fotografija za brošuru “nabasali” na fotomontažu dnevnika Gardijan, koji je na zvaničnu fotografiju dodao još čak pet redova igrača skoro svih zvijezda svjetskog fudbala.

Aris je, naravno, povukao program za utakmicu protiv Mančester sitija, u kome je greškom objavljeva montirana fotografija protivničkog tim.

Dnevnik Gardijan prenio je da čelnici Sitija nisu bili ljuti i da su htjeli da program ostane, ali je posramljena uprava Arisa povukla preostali tiraž programa, koji je sada stekao kolekcionarsku vrijednost.

Susret u Solunu završen je bez golova, a revanš meč šesnaestine finala Lige Evropa Aris i Mančester siti igraju u četvrtak, 24. februara.

Bonus video: