Podmlađeni Rudar spreman za nastavak sezone

Ne sumnjam da ova ekipa u nastavku sezone može dosta, možda i više nego jesenas, uprkos odlascima nekih standardnih fudbalera - kaže trener Nebojša Vignjević
0 komentar(a)
Rudari, Foto: Savo Prelević
Rudari, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.02.2011. 18:58h

Dvadeset dana rada u Pljevljima, pa 15 u Antaliji i još deset pod Golubinjom, dovoljno ili ne da se Rudar sa prilično podmlađenom ekipom upusti u trku za osvajanje Kupa i što skuplju prodaju kože u prvenstvu, pokazaće skori start drugog dijela sezone.

Što je urađeno, urađeno je, a ako je suditi po raspoloženju trenera pljevaljskog prvoligaša Nebojše Vignjevića, pred njegovim timom je uspješno proljeće:

- Da se ne vraćam na onaj uvodni, najteži dio priprema, koji igrači baš mnogo i ne vole, ali nastavak u Antaliji zaista nam je prijao u svakom smislu. Imali smo sjajnu atmosferu, starosjedioci su demonstrirali maksimalnu ozbiljnost u radu, “vukli” one mlađe, a novajlije pokazale ogromnu želju da se nametnu, budu dio skladnog tima i uskoče u najužu konkurenciju za startnu postavu. Zato ih je, sve zajedno, bilo milina posmatrati sa klupe, pa zato i ne sumnjam da ova ekipa u nastavku sezone može dosta, možda i više nego jesenas, uprkos odlascima nekih standardnih fudbalera – kaže mladi stručnjak.

Šest utakmica u Antaliji poslužile su da se poradi na mijenjanju dosadašnje napadačke filozofije, po kojoj je za većinu golova ili asistencija bio zadužen uglavnom jedan čovjek – Predrag Ranđelović. Njegovim odlaskom, teret će pasti na leđa ostalih, ali možda će baš u tom detalju i ležati nova snaga Rudara i potencijalna opasnost za rivale:

- Potrošili smo dosta vremena da bi se prilagodili činjenici da Ranđelovića nema i natjerali ostale iz špica da polako preuzimaju odgovornost i završavaju akcije. Naravno, biće tu još dosta posla, neke stvari rješavaćemo kroz utakmice, ali imam utisak da smo na dobrom putu. Uostalom, i u Antaliji smo konstantno išli uzlaznom putanjom, pa smo najkonkretniji u napadu i najsigurniji u odbrani bili upravo na samom kraju boravka u Turskoj. Ako je suditi po tome, već u Baru za osam dana očekujem dodatni napredak – dodaje Vignjević, koga kao trenera raduje povratak najboljeg pojedinca u prošloj godini, Blaža Igumanovića:

- Kao trenera da, ali priznajem da bih više volio da tražim druga rješenja na toj poziciji, a da je on završio taj, već dogovoreni transfer u Rostov. Zaista smo svi bili iznenađeni kada se pojavio u hotelu i rekao da je stvar propala. Međutim, on je izuzetan i čovjek i igrač, odmah se uključio u rad, željan da i znanjem i iskustvom pomogne ekipi. Pa, i jedan od dva gola Sibiru dali smo na karakterističan način kada je on u timu, nakon sjajnog centaršuta. Ma, šta da pričam, valjaće nam. Mnogo.

Strateg Pljevljaka naglašava da se još nije iskristalisalo prvih 11, ali da je vrlo blizu da podijeli startne dresove. Vjerovatno će sastav koji sjutra istrči na teren pribojskog FAP – a, u posljednjoj provjeri pred početak proljećnog dijela prvenstva, biti taj čija je jedina obaveza da iduće subote, na Topolici, osvoji tri boda.

Bonus video: