Ćavi: Kažnjeni smo za promašaje

Rezultat je nepravedan, ali to je Liga šampiona, uvijek platite svoje greške - kazao je Ćavi
0 komentar(a)
Ćavi, Foto: Reuters
Ćavi, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2011. 10:52h

Barselona je plesala na “Emirejtsu”, mogla da napuni mrežu Arsenala, ali nakon prve utakmice osmine finala Lige šampiona ima minus od jednog gola. “Tobdžije” su naučile lekciju iz prošle sezone i preko Robina van Persija i Andreja Aršavina stigle do velike pobjede. Sa tim ishodom nikako ne može da se pomiri Barsin čariobnjak Ćavi Ernandes.

- Osuđeni smo, imali smo šansu da dotučemo rivala. Arsenal nas je kaznio, jer smo promašili brojne prilike. Rezultat je nepravedan, ali to je Liga šampiona, uvijek platite svoje greške - kazao je Ćavi. - Stvarno je šteta što smo izgubili, svi su vidjeli koliko smo bili superiorni. Sve je bilo kao i prošle godine, ali sada smo prošli još gore, jer smo poraženi.

Isti timovi su igrali i u četvrtfinalu prethodnog izdanja Lige šampiona. Prvi meč se, takođe, igrao u Londonu, a Barsa je vodila 2:0 golovima Zlatana Ibrahimovića. Četa Arsena Vengera je stigla do remija preko Tea Volkota i Seska Fabregasa, a u revanšu na “Nou kampu” povela preko Niklasa Bentdnera. Tada se razgoropadio Lionel Mesi, koji je četiri pogotka razbio rivala. Ćavi smatra da ovog puta neće biti tako lako.

- Znamo da će u revanšu biti teško. Da smo postigli još jedan gol sve bi bilo gotovo, ali sada to ne mogu da kažem. Naravno, igramo pred svojom publikom i veliki smo optimisti, ali moramo da respektujemo Arsenal.

Ćavi je, ipak, oduševljen što je bio dio meča na “Emirejtsu”.

- Mogu samo da zamislim kakav je meč bio za gledanje, to je bio spektakl. Svi smo uživali na terenu, čak i mi, iako smo poraženi.

Bonus video: