Marka: Barsa ne može bez Pujola

Madridski list je to potkrijepio i konkretnim dokazima - u sedam mečeva koje Barselona nije dobila, kapiten nije nastupio
0 komentar(a)
Karles Pujol, Foto: Reuters
Karles Pujol, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2011. 10:06h

Španski mediji ne mogu da se pomire sa porazom Barselone u Londonu (2:1). Katalonski “El mundo deportivo”, koji je naklonjen klubu sa “Nou Kampa” piše o šest fatalnih minuta na “Emirejtsu”. U tekstu se navodi da je mašinerija Pepa Gvardiole mogla da ponizi rivala, ali da su promašaji Lionela Mesija i drugova skupo plaćeni.

“As” napominje da je Barsa držala fudbalsku lekciju do 65. minuta, kada su se “tobdžije” oslobodile straha i golovima “hrabrih Van Persija i Aršavina stigle do velike pobjede”. Uzgred, navodi se da je Mesi stigao do 19. asistencije u sezoni kada je namjestio gol Davidu Vilji.

Najzanimljiviji komentar je, kao i obično, imala “Marka”. Najtiražniji sportski list na Pirinejskom poluostrvu je izvukao zanimljiv zaključak - da igra “blaugrane” ne zavisi ni od Mesija, ni od Inijeste, ni od Ćavija, ni od Vilje..., već od Karlesa Pujola!

“Marka” je to potkrijepila i konkretnim dokazima - u sedam mečeva koje Barselona nije dobila, kapiten nije nastupio. Serija je počela u Superkupu Španije, u kojem je Sevilja slavila sa 3:1, a istim rezultatom je trijumfovao i Betis u revanšu četvrtfinala Kupa kralja. Čupavi defanzivac nije igrao ni protiv Erkulesa na “Nou Kampu” (0:2) i Arsenala, kao i u tri remija - sa Majorkom i Sportingom u Primeri (oba puta 1:1) i Atletik Bilbaom u Kupu kralja (0:0). Zanimljivo, Pujol je u revanšu sa Baskijcima igrao svega nekoliko minuta, a Barsa je prošla u četvrtfinale samo zahvaljujući golu u gostima, jer je na “San Mamesu” bilo 1:1.

Na naslovnoj strani madridskog lista je, ipak, u prvom planu bio jedan drugi Španac, jer se ističe da je “Seskov Arsenal srušio Barselonu”.

Bez obzira na poraz u Londonu, španski novinari su jedinstveni u ocjeni da Arsenal nema šta da traži u glavnom gradu Katalonije, iako u revanšu 8. marta zbog žutih kartona neće biti Đerarda Pikea.

Bonus video: