Simon napada Rendžers

Škotski mediji su apostrofirali crnogorskog reprezentativca kao glavnu opasnost za “policajce” uoči večerašnjeg obračuna na "Ajbroksu"
0 komentar(a)
liga evrope_1, Foto: BBC
liga evrope_1, Foto: BBC
Ažurirano: 16.02.2011. 22:22h

Mančester siti je utorak veče remizirao na gostovanju Arisu (0:0), a danas se igre preostalih 15 utakmica šesnaestine finala Lige Evrope. Kreće matineom - Rubin u Kazanju već od 13 časova dočekuje Tvente.

Crnu Goru će u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju predstavljati dvojica fudbalera. Sporting Simona Vukčevića gostuje Rendžersu u Glazgovu, dok moskovski Spartak Nikole Drničića putuje u Švajcarsku, u Bazel.

Zanimljivo da su škotski mediji su u najavi meča apostrofirali crnogorskog reprezentativca kao glavnu opasnost za “policajce”. Simon je u aprilu 2008. godine bio jedan od glavnih protagonista duela Rednžersa i Sportinga u Ligi šampiona, koji je na “Ajbroksu” završen 0:0.

Drinčić se našao u ekspediciji Spartaka koja je juče doputovala u Bazel, a trener Valerij Karpin odlučiće danas da li da li da mu ukaže priliku od početka.

Drinčić je ruskim medijima kazao da malo poznaje današnjeg protivnika.

- Tek treba da ih analiziramo. Gledao sam ih ljetos u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Šerifa, ali to nije dovoljno. Ipak, oni su šampion Švajcarske i moramo da ih shvatimo ozbiljno - kazao je Drinčić.

Od ostalih mečeva izdvajaju se dueli Napolija i Viljereala, kao i Sevilje i Porta.

Parovi: Rubin - Tvente, Metalist - Bajer Leverkuzen, Anderleht - Ajaks, BATE Borisov - Pari Sen Žermen, Benfika - Štutgart, Bešiktaš - Dinamo Kijev, Leh Poznanj - Braga, Napoli - Viljareal, Bazel - Spartak Moskva, Lil - PSV, PAOK - CSKA Moskva, Rendžers - Sporting, Sevilja - Porto, Sparta - Liverpul, Jang Bojs - Zenit. Utorak: Aris - Mančester siti 0:0.

Bonus video: