Engleski mediji nazvali Milaniste mafijašima

"Kako su mafijaši iz Milana napravili navijače Totenhema od svih nas", naslov lista "Daily mail" na najbolji način opisuje raspoloženje engleskih medija nakon pobjede Totenhema u Milanu (1:0).
0 komentar(a)
Gazeta, Foto: Daily mail
Gazeta, Foto: Daily mail
Ažurirano: 16.02.2011. 16:00h

Londonski tabloidi se utrkuju ko će na najefekniji način dočarati ponašanje fudbalera Milana u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Italijanska "Gateza delo sport" je, s druge strane, takav način pisanja nazvala "neelegantnim".

List "Sun" uporadio je fudbalere Milana sa životinjama. "Milanimals", bila je igra riječi u naslovu ovog tiražnog tabloida.

Engleski mediji najviše su kivni na Đenara Gatuza i Metjua Flaminija, čiji je start nad Vedranom Ćorlukom u drugom poluvremenu (Hrvat završio na štakama) nazvan - divljačkim.

"Milanova sramota", naslov je lista "Daly Telegraph", dok je "Daily Mirror" opisao utakmicu Milanu kao okršaj "ludaka i heroja". Na kraju su pobijedili - heroji.

Milana ne upoređuju prvi put sa mafijaškim klubom. Avgusta 2006. godine, za vrijeme meča Zvezda - Milan u kvalifikacijama za Ligu šampiona, na beogradskoj Marakani zaviorio se transparent na kojem je pisalo "mafiosi".

Bonus video: