Vukićević: Imamo najbolji napad u ligi

Ćetković, Škuletić, Božović i Radulović nisu pojačali konkurenciju, već predstavljaju pojačanja u punom smislu te riječi - kaže Dejan Vukićević
57 pregleda 0 komentar(a)
Vukic, Foto: Savo PRELEVIĆ
Vukic, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 16.02.2011. 14:23h

Sudeći po bilansu u zimskom prelaznom roku, ali i timu i kvalitetu igre sa kojim je ekipa završila jesenju polusezonu, Zeta bi u nastavku šampionata mogla da drma prvoligaškom scenom.

Ekipu Dejana Vukićevića pojačali su nekadašnji napadač Budućnosti i njemačke Hanze Đorđije Ćetković, bivši veliki talenat Partizana, 20-godišnji Petar Škuletić, doskorašnji vezista Mogrena Balša Božović i provjereni defanzivac Milan Radulović. Uz samo jedan "pravi" odlazak (Vladimir Boljević prešao u poljsku Krakoviju) Zeta je formirala ekipu koja bi po kvalitetu definitivno mogla da parira onoj šampionskoj iz sezone 2006/07.

Nekoliko sati nakon povratka iz Antalije, avionom do Beograda i poslovnim vozom do Podgorice, trener Zete Dejan Vukićević kaže da je šteta što je razlika na tabeli "tako velika".

- Objektivno, prevelika je razlika na tabeli da bismo mogli da računamo o višim ciljevima u prvenstvu. Moramo da budemo realni, iako imamo dobar tim. Zbog toga je prioritet Kup, gdje je put do trofeja mnogo kraći - rekao je Vukićević.

Zeta kreće u nastavak sezone sa četvrte pozicije. Ima 15 bodova manje od vodećeg Mogrena, deset od drugoplasiranje Budućnosti, a samo tri od trećeplasiranog Rudara. Ipak, kvalitet tima tjera Vukićevića da gleda samo naprijed, da se ne okreće nazad.

- Objektivno, doveli smo četvoricu fudbalera koji imaju jako veliki kvalitet za Crnogorsku ligu. Ćetković, Škuletić, Božović i Radulović nisu pojačali konkurenciju, već predstavljaju pojačanja u punom smislu te riječi.

Najveći kvalitet Zete skoncentrisan je u napadu. Uz Žarka Koraća, Ćetkovića, Škuletića i Orlandića, moguć je povratak i Ivana Kneževića, koji nekoliko dana trenira sa Zetom.

- Imamo ogroman kvalitet u napadu, to je pokazala utakmica sa Pahtakorom. Iako sam do sada bio dosta obazriv po tom pitanju, moram da kažem da je bilo zadovoljstvo sjedjeti na klupi. Sva trojica napadača (Ćetković, Škuletić, Korać) su vrhunska za crnogorski šampionat i rekao bih da imamo najbolji napad u ligi - kaže Vukićević.

Sva trojica mogu da igraju zajedno, ali Vukićević priznaje da će morati da mijenja koncepciju.

- Igrači koje imam me tjeraju da promijenim koncepciju i da igramo potpuno napadački. U Antaliji smo isprobavali razne sisteme, mijenjali smo ih i tokom jedne utakmice, ali je definitivno da ćemo u svakom momentu igrati sa dva klasična napadača. Vidjećemo šta će biti sa Kneževićem, koji ima dozvolu svog kluba Krasnodara da trenira sa nama kako bi se nametnuo nekom timu i eventualno zaigrao negdje na dvojnu registraciju - ističe Vukićević.

U jednom dijelu meča sa Pahtakorom u napadu Zete bili su Korać i Škuletić, Ćetković je igrao lijevo, a Došljak desno, dok su par zadnjih veznih fudbalera činili Balša Božović i i Boljević.

Utakmica je, ipak, igrana dan prije nego što je Boljević napustio klub.

- Realno, on je bio najznačajniji fudbaler za moju koncepciju, njegovi prekidi su, između ostalog, stvarali mnogo problema protivničkim timovima. Možda ćemo njegovim odlaskom nastati mali problem u organizaciji igre, ali mi je sa druge strane i drago što je otišao. Boljević je kao fudbaler, kao profesionalac i kao čovjek zaslužio da nađe angažman u inostranstvu - istakao je Vukićević.

Zeta će u prvom kolu nastavka šampionata, 26. februara, gostovati Petrovcu, potom će dočekati Lovćen, pa gostovati Sutjesci...

Bonus video: