Gatuzo: Pogriješio sam što sam napao stariju osobu

Pogriješio sam jer sam to napravio starijoj osobi. Mirno čekam odluku Uefe - rekao je Gatuzo, kome prijeti kazna od četiri utakmice neigranja
65 pregleda 0 komentar(a)
Gatuzo, Foto: REUTERS
Gatuzo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.02.2011. 14:02h

Dan nakon utakmice Milan - Totenhem (0:1) engleski i italijanski mediji bruje o napadu domaćeg veziste Đenara Gatuza na legendarnog škotskog napadača, sada pomoćnog trenera Totenhema Džoea Džordana.

Njih dvojica su se sporečkali još dok je utakmica uveliko trajala, kraj aut linije, kada je Gatuzo prislonio ruku na lice Rednapovog asistenta i grubo ga odgurnuo. Sukob se nastavio i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka. Žestoku verbalnu raspravu Italijan je prekinuo blagim udarcem glavom, što je engleskim medijima bilo dovoljno da Gatuza nazovu "divljakom" i "životinjom".

Ipak, nakon prospavane noći, prgavi napadač Milana je smirio živce.

- Izgubio sam glavu i preuzimam odgovornost, jer sam napravio nešto što nisam smio. Džordan me gnjavio cijelo drugo poluvrijeme, ali to ne opravdava moju reakciju. Iznervirao me naš razgovor, riječi koje smo izmijenili. Obojica smo pričali škotski s obzirom da sam igrao u njegovoj zemlji u Glazgovu, ali neću reći šta mi je rekao. Pogriješio sam jer sam to napravio starijoj osobi i to je to. Sada ću sačekati šta će da odluči UEFA - komentarisao je Gatuzo nakon poraza od 1:0.

Bonus video: