Kom bez centa

Došli u situaciju da na žiro-računu nemamo bukvalno niti jednog centa - rekao je Nikola Nikezić, sekretar Koma
0 komentar(a)
Kom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.02.2011. 13:00h

Podgorički drugoligaš Kom nalazi se na rubu egzistencije. Ukoliko se nešto ne promijenih u narednih nekoliko dana, veliko je pitanje da li će sve selekcije ovog kluba, od pionirskih do seniorskih, uopšte početi takmičenje u drugoj polusezoni.

Sekterat kluba Nikola Nikezić poručio je novinarima da ga je "velika muka natjerala" da sazove ovakav vid konferencije za medije.

- Kom se od 2004. godine redovno takmičio u Prvoj ligi Crne Gore, jedne godine smo bili članovi elitnog ranga lige Srbije i Crne Gore, a u posljednjih 10 godina postigli smo najbolje rezultate u istoriji kluba. A sada smo došli u situaciju da na žiro-računu nemamo bukvalno niti jednog centa - rekao je Nikezić.

Dva su razloga zbog kojih je Kom došao u gotovo bezizlaznu situaciju - prvi je odlazak doskorašnje uprave (predsjednik Milutin Simović i potpredsjednik Goran Bubanja) a drugi nemogućnost Budućnosti da servisira klub koji je, po ljetošnjem dogovoru, trebao da bude njena filijala.

- Prije početka sezone postigli smo dogovor o saradnji sa FK Budućnost. Po tom dogovoru, Budućnost je preuzela obavezu da nam ustupi 11 fudbalera na dvojnu registraciju, da finansira sedam fudbalera koji su pripadali Komu, da servisira troškove gostovanja i trošove klupske administracije - kaže Nikezić.

Dogovor je, međutim, ispoštovan samo u početku, a sada je bukvalno na tankom ledu.

- Budućnost je u prvoj polusezoni ispoštovala samo takmičarske troškove, dok su troškovi za fudbalere i administraciju izmirene samo jedan mjesec - naveo je Nikezić.

O ostavkama čelnih ljudi kluba obavijestio je, kako kaže, predsjednika Nadzornog odbora Koma. A to je, gle čuda, Budimir Miranović, aktuelni izvršni direktor Budućnosti.

- Zamolio sam Miranovića da zajedno pokušamo da nađemo izlaz iz ove situacije. Kada je on izabran za direktora Budućnosti, ponadao sam se da ćemo lakše riješiti probleme, ali ispostavilo se da i Budućnost trenutno ima finansijskih problema.

Nikezić navodi da mu je najžalije mlađih katagorija kluba - ukupno 140 registrovanih fudbalera, u svim uzrastima, nose dres Koma.

- Ako se u narednih nekoliko dana ne desi pomak, ukoliko neko iz gradskih struktura ne preuzme Kom, ili ako Budućnost ne bude u mogućnosti da ispoštuje dogovor, plašim se da nijedna naša selekcije neće moći da nastavi takmičenje - zaključuje Nikezić.

Kom je prvu polusezonu u Drugoj ligi završio sam 7. poziciji. Ekipu koju su uglavnom sačinjavali mlađi fudbaleri Budućnosti, predvodio je aktuelni sportski direktor "plavih" Nebojša Jovović.

Bonus video: