Krauč srušio Milan, Raul ruši sve rekorde

Gol odluke postigao je Piter Krauč, nakon što mu je asistirao Aron Lenon. Raul golom protiv Valensije (1:1) ušao u istoriju kao najbolji strijelac
64 pregleda 0 komentar(a)
Raul, Foto: REUTERS
Raul, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.02.2011. 22:55h

Sedmostruki šampion je na koljenima, nokautirao ga je debitant u Ligi šampiona, tim koji polako postaje ubica za sve velikane. Totenhem je slavio na „San Siru” sa 1:0, pa se situacija pred revanš osmine finalamijenja - Milan više nije favorit, i bilo bi čudo ako superorganizovani tim Harija Rednapa ne dođe do osmine finala. Možda je i Milan desetkovan povredama, možda nije imao ni sreće (Gomeš je dva puta branio zicere Jepesu), ali je sve bilo kao predodređeno za Totenhem napravi velike stvari - Lenon je „maltretirao” Antoninija, Krauč bio napast za cijeli tim protivnika, a Palasios „pojeo” cijelu sredinu, koja je opet bila najgori Milanov dio tima...

I kada se očekivalo da Milan krene u posljednje napada da izbori makar minimalan trijumf, uslijedio je šamar - Ibrahimović je izgubio loptu, dozvolio kontru u kojoj je Lenon poput tajfuna prošao pored Jepesa, a onda poklonio gol Krauču. Tada je slavlje Totenhema već moglo da počne, iako je domaćin do kraja imao još zicer Robinja i nervoznog Gatuza, koji je želio da bije sve redom na terenu - od Rednapovog pomoćnika, do igrača Sparsa.Gatuzo je sredinom drugog poluvremena udario Rednapovog asistenta Džoa Džordana (jer je, navodno, previše pričao), a vjerovatno nije ni znao da je i njemu Milan u srcu - igrao je za taj klub od 1981. do 1983. godine.

- Ovo su jako teški mečevi, a mi smo zaslužili ovu pobjedu. Branili smo se odlično, imali dosta šansi i ovaj rezultat je savršen za nas. Međutim, ništa nije riješeno, Milan je veliki klub, ali smo mi puni samopouzdanja, jer u Londonu možemo da pobijedimo svakog - rekao je Krauč.

Drugi junak Totenhema, Lenon, pričao je o snazi svog tima.

- Malo smo se povukli u drugom poluvremenu, ali smo znali da smo dovoljno jaki da postignemo gol. Sjajno je igrati ovakve mečeve, a mi želimo da ih igramo još mnogo - kazao je Lenon.

Dok se velikan mučio u Milanu, Šalke je odrađivao stvari U Valensiji baš onako kako je želio.

- Došli smo da postignemo gol - kazao je Feliks Magat prije meča.

I Šalke je uspio, a sve je lakše kada je u timu provjereni strijelac - Raul Gonzales je pogodio za 1:1, pa je Magat nakon meča mogao da slavi. Ipak, ne u potpunosti. Španac je ovim golom postao najbolji strijelac u istoriji kada su Liga šampiona i evropska takmičenja u pitanju.

- Dali smo gol, ali čeka nas još 90 minuta. Ipak, ovaj rezultat nam daje realne šanse za prolaz i imamo pravo da vjerujemo u to - istakao je bivši trener Bajerna.

Valensija je, inače, povela već u 17. minutu kada se upisao Roberto Soldado.

- Mogli smo i morali bolje, ali sada nam ostaje da u revanšu dokažemo da smo bolji tim - rekao je trener „slijepih miševa” Unai Emeri.

Milan - Totenhem 0:1

Milano - Stadion „San Siro”. Gledalaca: 66.750. Sudija: Stefan Lano (Francuska). Strijelac: Krauč u 80. minutu. Žuti kartoni: Gatuzo, Flamini, Jepes (Milan).

Milan (4-3-1-2): Abijati (Amelija) - Abate, Jepes, Nesta, Antonini - Tijago Silva, Flamini, Gatuzo - Sedorf (Pato) - Ibrahimović, Robinjo.

Totenhem (4-4-1-1): Gomeš - Ćorluka (Vudgejt), Doson, Galas, Asu - Ekoto - Palasios, Sandro, Lenon, Pienar (Kranjčar) - Van der Vart (Modrić) - Krauč.Valensija - Šalke 1:1

Valensija - Stadion „Mestalja”. Gledalaca: 43.600. Sudija: Aleksej Nikolaev (Rusija). Strijelci: Soldado u 17. za Valensiju, Raul u 64. minutu za Šalke. Žuti kartoni: Košta (Valensija), Nojer, Šmic, Hurado, Matip (Šalke). Crveni karton: Šmic u 90+3. minutu (Šalke).

Valensija (4-3-3): Guaita - Migel, David Navaro, Rikardo Kosta, Matje (Alba) - Banega (Visente), Topal, Tino Kosta - Dominges (Hoakin), Soldado, Aduric.

Šalke (4-4-2): Nojer - Učida, Mecelder, Hevedes, Šmic - Kluge, Farfan (Dreksler), Matip, Hurado (Edu) - Huntelar (Hunmi), Raul.

Bonus video: