Eduardo hvali Vučinića, Ranijeri ga planirao za klupu

Roma je najjača u napadu. Mirko Vučinić i Marko Borijelo su mnogo dobri igrači - kaže napadač Šahtjora Eduardo da Silva.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2011. 14:04h

Navijači Rome upali su u ponedjeljak na trening, prekinuli rad ekipe, zatražili i obavili razgovor sa kapitenom Franćeskom Totijem.

Jasno je - “vučica” je pod velikim imperativom pred duel sa Šahthorom, u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Samo evropski rezultat može da sanira seriju od tri utakmice bez pobjede u domaćem šamionatu, kojom se Roma značajno udaljila od vodećeg Milana.

Zna to i trener Klaudio Ranijeri, kome je okršaj sa Ukrajncima posebno značajan.

- Znam da su mnogi iz kluba bili prezadovoljni kada smo izvukli Šahtjor na žrijebu, ali ja nisam bio najsrećniji. Ipak, važno je da dočekamo utakmicu u najboljem mogućem stanju, fizički i psihološki spremni - rekao je Ranijeri.

Tim iz rudarskog naselja u blizini ukrajinskog grada Donjeck je prvu fazu Lige šampiona završio sa impresivnih 15 od mogućih 18 bodova, ostavivši iza sebe i veliki Arsenala.

- Sve nagovješatava da će ovo biti spektakularan duel - dodao je Ranijeri. - Oni su dobili pet od šest utakmica u grupi, imaju jak individualni kvalitet i odlični su u kontranapadima. Moramo da budemo vrlo oprezni.

Rumunski trener Mirčea Lućesku doveo je Ukrajince do najvećeg uspjeha u istoriji, sada će pokušati da napravi korak više.

- Roma ima veliko iskustvo u italijanskom prvenstvu i Ligi šampiona. Napadači, takođe, imaju veliku individualnu klasu, svaki od njih jednim potezom može da odluči meč. Naša prednost je mladost. Moji momci su eksplozivniji - izjavio je Lućesku.

Problem za Šahtjor mogla bi da predstavlja zimska pauza u ukrajinskom prvenstvu, za razliku od Rome, koja je u punoj takmičarskoj formi. Šahtjor je zbog toga odigrao čak devet prijateljskih utakmica, od kojih je pet dobio.

- Ključno je da postignemo gol - rekao je desni bek Šahtjora Dario Srna.

Njegov saigrač iz reprezentacije, Eduardo da Silva, kazao je u intervjuu za “goal.com” da glavna opasnost njegovom timu prijeti od Mirka Vučinića.

- Mi ćemo se koncentrisati na kompletnu ekipu Rome, a ne na pojedince. Ipak, oni su vrlo jaki u napadu. Mirko Vučinić i Marko Borijelo su mnogo dobri igrači - rekao je Brazilac sa hrvatskim pasošem.

Pamti su duel Vučinića i Eduarda iz novembra 2005. godine, u duelu mladih reprezentacija SCG i Hrvatske za odlazak na Evropsko prvenstvo. Vučinić je na jednom meču postigao tri, a Eduardo na dvije utakmice dva gola - i tadašnja Srbija i Crna Gora je prošla dalje.

Sjutra veče, Eduardo ne mora da brine, makar u prvih 60 minuta utakmice. Trener Rome Ranijeri spremio je “tridente” u napadu, u kojem nema Mirka Vučinića. Prednost će dobiti Toti, Borijelo i Menez.

- Naš entuzijazam nije najbolji, zbog loših rezultata u prvenstvu, i zato moramo da budemo vrlo oprezni pred utakmicu sa Šahtjorom - rekao je vezista Rimljana Simone Perota.

Bonus video: