Čeh: Gotovo je, ali borićemo se do kraja

Matematički, nije gotovo, ali u praksi skoro da jeste - priznao je golman Čelzija Petr Čeh, koji je na gostovanju Fulamu odbranio penal u 90. minutu
0 komentar(a)
Čeh, Foto: REUTERS
Čeh, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.02.2011. 12:15h

Nada je kratko trajala. Poraz od Liverpula, pa samo ovojen bod na gostovanju Fulamu, opet su vratili Čelzi tri koraka unazad.

Mančester junajted ponovo ima astronomsku prednost na tabeli (12 bodova), pa je aktuelni šampion na dobrom putu da se oprosti od titule.

Priznao je to i golman Petr Čeh, koji je odbranjenim penalom u 90. minutu protiv Fulama spasio svoj tim još veće katastrofe.

- Matematički, nije gotovo, ali u praksi skoro da jeste. Izgubili smo nova dva boda, naš protivnik (Mančester junajted) je osvojio sva tri i sada moramo da priznamo da nas samo čudo dijeli od titule. Do prvog mjesta je dugačak, vrlo dugačak put, ali borićemo se do kraja, dok god postoji nada - rekao je Petr Čeh.

Češki golman je bio zadovoljan i igrom i rezultatom na "Krejven kotidžu".

- Zadovoljan sam igrom, jer smo imali izuzetno dobrih perioda. Zadovoljan sam i rezultatom, jer je protivnik u posljednjem minutu imao penal, mogli smo i da izgubimo. Ipak, bod koji smo osvojili je premalo u trci za titulu - priznao je Čeh, koji je u zaustavnom vremenu odbranio penal Klintu Dempsiju.

Mančester junajted je veličanstvenim golom Vejna Runija u subotu slavio u gradskom derbiju protiv Mančester sitija (2:1).

Bonus video: