Raul popravlja rekord u svojoj Španiji

Raul će protiv tima kojem je noseći dres Reala već dao 13 golova, pokušati da popravi svoj impozantan skor od 70 pogodaka u Ligi šampiona
0 komentar(a)
Raul, Foto: REUTERS
Raul, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.02.2011. 12:00h

Valensija se poslije četiri godine plasirala u osminu finala, a večeras na „Mestalji” mora protiv Šalkea da juri rezultat koji bi joj donio prednost pred revanš u Gelzenkirhenu. To, međutim, neće biti lako, jer su Njemci na posljednja dva gostovanja u Valensiji igrali neriješeno.

- Mnogo smo analizirali igru Šalkea i mislim da smo spremni za ovaj dvomeč - rekao je trener „slijepih miševa” Unai Emeri.

Feliks Magat zna šta mu je cilj u Španiji.

- Ako damo gol, to bi nam mnogo pomoglo pred revanš - otkrio je svoje namjere Magat, poznat kao najveći diktator među trenerima.

Ako iko zna da igra protiv Valensije, onda je to Raul Gonzales, legenda Reala, a sada napadač Šalkea - dao je 13 golova u 25 utakmica protiv „miševa”.

- Sigurno je da imamo šanse, ali sve će se vidjeti na terenu. Pokazali smo u grupi da imamo kvalitet za ovo takmičenje - istakao je Raul, koji je sa 70 golova najbolji strijelac Lige šampiona od njenog osnivanja, a večeras će u svojoj Španiji pokušati da popravi rekord.

Valensija - Šalke

Valensija - Stadion „Mestalja”. Kapacitet: 55.000. Sudija: Aleksej Nikolaev (Rusija). Početak u 20.45.

Valensija (4-4-2): Guaita - Migel, David Navaro, Rikardo Kosta, Alba - Maduro, Banega, Hoakin, Tino Kosta - Soldado, Aduric.

Šalke (4-4-2): Nojer - Učida, Mecelder, Hevedes, Šmic - Kluge, Farfan, Anan, Hurado - Huntelar, Raul.

Bonus video: