Najzad pobjeda: Rudar bolji od Sibira

Rudar je izjednačio u 62. minutu kada je iskusni Bojić iskoristio sjajan centaršut Igumanovića i udarcem glavom zatresao mrežu. Vođstvo, a ispostavilo se i pobjedu, obezbijedio je Mićić
0 komentar(a)
Igumanović, Foto: Z.ĐURIĆ
Igumanović, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 14.02.2011. 22:20h

Poslije remija i četiri poraza, najzad su i Pljevljaci osjetili zadovoljstvo pobjede. Prva (i jedina) žrtva u Antaliji bio je ruski drugoligaš Sibir, koji je oružje položio tek u drugom poluvremenu (nakon prvog dijela Rusi su imali prednost kada je u 23. minutu Mijatovića savladao Nastafjev). Upravo činjenica da je rival „potopljen“ u nastavku, daje dodatni razlog za zadovoljstvo u pljevaljskom taboru, jer potvrđuje da se u proteklom periodu radilo dobro, da je ekipa već sada sasvim solidno pripremljena fizički, kao i da na taktičkom planu sve to izgleda mnogo bolje i konkretnije nego u većini ranije odigranih mečeva u Turskoj.

- Zadovoljan sam izdanjem protiv Sibira, iako je u prvih 45 minuta bilo dosta problema i u organizaciji igre i realizaciji. Međutim, u nastavku je to bio pravi Rudar ili makar približno onakav kakav ja želim da bude. A i dobro je što smo boravak u Antaliji, nakon nekoliko nezadovoljavajućih rezultata, ipak završili trijumfom. Dobro će nam to doći zbog samopouzdanja, jer prvenstvo je praktično na pragu – kaže trener pljevaljskog prvoligaša, Nebojša Vignjević.

Rudar je izjednačio u 62. minutu kada je iskusni Bojić iskoristio sjajan centaršut Igumanovića i udarcem glavom zatresao mrežu. Vođstvo, a ispostavilo se i pobjedu, obezbijedio je Mićić u 75. fantastičnim šutom sa 25 metara.

Pomenuli smo Blaža Igumanovića i vjerovatno je čitaoce koji prate šta se dešava u Rudaru iznenadilo njegovo pojavljivanje u startnoj postavi. Razlog je jednostavan – transfer u ruski Rostov je preko noći propao, a zbog čega nikome u pljevaljskom prvoligašu nije poznato. Igumanović je prošao sve ljekarske i druge preglede, zadovoljio na probnim utakmicama i... ništa. Šteta za sjajnog momka i još boljeg fudbalera, iako je Rudar, sasvim neočekivano, dobio veliko pojačanje za drugi dio sezone.

Bonus video: