Vejn Runi: Makazice za antologiju

Runiju je donedavno cijeli „Old traford” zviždao, jer je izrazio želju da napusti Junajted, a u subotu se taj bijes pretvorio u novu, nikad veću ljubav između igrača i fanova.
106 pregleda 0 komentar(a)
Spettacolo_1, Foto: REUTERS
Spettacolo_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.02.2011. 20:18h

Vejn Runi je možda imao loš period u karijeri početkom ove sezone, bilo je i nesuglasica sa klubom, ser Aleksom Fergusonom i navijačima, ali je samo jedan momenat promijenio sve. Runiju je donedavno cijeli „Old traford” zviždao, jer je izrazio želju da napusti Junajted, a u subotu se taj bijes pretvorio u novu, nikad veću ljubav između igrača i fanova - evrogolom protiv „građana” je definitivno opet „kupio” crvenu armiju širom Ostrva.

I koga je sada briga što mu je to tek šesti gol u sezoni i što je bio na izlaznim vratima kluba... Runi je opet udarna igla „crvenih đavola”.

Apenini luduju za Edinsonom Kavanijem, napadačem Napolija koji ne planira da se zaustavlja. Sa dva gola protiv Rome je postao najbolji strijelac iz italijanske lige - dao je ukupno 32 gola u sezoni (20 u Seriji A, sedam u ligi Evrope i pet za Urugvaj), jedan više od Samuela Etoa iz Intera.

El Matador je tako na najljepši način proslavio jučerašnji dan kada je napunio 24 godine.

GOLMANI

Rost (Hamburger) - kao vino, njegova karijera proteklih godina ide samo uzlaznom putanjom.

Adler (Bajer) - čovjek koji je u krugu kandidata za golmana reprezentacija Njemačke. Dok se nije nesrećno povrijedio (prije Mundijala) bio je prva opacija selektora Joakima Leva.

ODBRANA

Balde (Arl) - ko se sjeća gorostasa koji je godinama nosio dres Seltika? U pitanju je veteran iz Marseja koji sada nastupa za posljednjeplasirani tim u Francuskoj Arl.

Kjelini (Juventus) - ima novu ulogu u Juventusu, opet igra lijevog beka. Međutim, to radi jednako dobro kao i kada igra štopera...

Mertezaker (Verder) - jedina pozitivna stvar u crnoj sezoni za sve navijače Verdera.

Marselo (Real Madrid) - bek koji nikada nije na svojoj polovini. Takva ofanziva mu je i dala šansu da postigne gol protiv Espanjola.

SREDINA

Gurkuf (Lion) - navijači Liona mogu da zahvale selektoru Loranu Blanu što ga je vratio u život. Blan je izgleda jedan od rijetkih koji u velikog majstora ima neograničeno povjerenje.

Baral (Sporting Hihon) - Barsa je u 16 utakmica primila samo šest golova. U 17. je kapitulirala još jednom i to je koštalo dva boda...

Hoakin (Valensija) - sa dva gola je potpisao nastavak krize Atletika iz Madrida.

Ba (Vest Hem) - „čekićare” nije ubilo u pojam ni to što su na poluvremenu gubili sa 3:0 od VBA. Demba Ba je dao dva, Karlton Kol jedan, pa je Vest Hem preživio gostovanje u Birmingemu.

NAPAD

Kavani (Napoli) - apsolutni hit u Italiji, taman kao i njegov Napoli. U Napulju već uživa popularnost sličnu onoj koju je nekada imao Maradona.

Matri (Juventus) - srušio Inter i potom priznao da preživljava najsrećnije dane u karijeri. U samo 10 dana je prvo stigao u Juve, potom debitovao za Italiju, a onda i dao gol svjetskom prvaku.

Runi (Mančester junajted) - „Old traford” će opet da se pomjera iz temelja od skandiranja njegovog imena.

Di Natale (Udineze) - dovoljno je reći - spektakularan! Takav je igrač Toto di Natale.

Van Persi (Arsenal) - Holanđanin je počeo da pogađa iz svih pozicija, upravo takav Van Persi je potreban Arsenu Vengeru ako se vjeruje u titulu.

Bonus video: