Osmina finala Lige šampiona: Milan protiv Totenhema

Bori se sa povredom leđa i mora da se oporavi. Moje medicinsko osoblje ne vidi veliki problem, ali je potrebno vremena da Bejl bude spreman - rekao je menadžer Sparsa Hari Rednap.
0 komentar(a)
Rednap, Foto: Reuters
Rednap, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2011. 20:18h

Dueli Milan - Totenhem i Valensija - Šalke otvoriće nokaut fazu Lige šampiona, koja se vraća na scenu nakon skoro dva mjeseca.

Milanezi dočekuju engleski tim na istom stadionu na kojem je Totenhem u grupi pokazao dva lica kada je gostovao Interu - tada je na poluvremenu gubio 4:0, a kasnije je uz het-trik Gareta Bejla stigao do 4:3.

To je, međutim, prošlost, Totenhem će sjutra veče sedmostrukom prvaku Evrope morati da izađe na megdan bez paklenog Velšanina, koji nije ni doputovao u Milano zbog povrede leđa.

- Volio bih da malo zaplašim Milan i kažem da će Garet da nastupi, ali to nije moguće. Bori se sa povredom leđa i mora da se oporavi. Moje medicinsko osoblje ne vidi veliki problem, ali je potrebno vremena da Bejl bude spreman - rekao je menadžer Sparsa Hari Rednap.

Izostankom Bejla se, međutim, ne završavaju svi Rednapovi problemi - u timu nema ni Luke Modrića, Toma Hadlstona i Džermejna Dženasa, ali se tu vjerovatno otvara prostori za Nika Kranjčara.

- Niko je postigao dva jako važna gola za nas u proteklom periodu. On je vrhunski igrač - kazao je Rednap.

Milan, sa druge strane, uzda se u snagu tima, ali i Zlatana Ibrahimovića, koji je pravio razliku u gotovo svakom meču koji su „rosoneri” pobijedili ove sezone.

- Favoriti smo, mislim da će Milanovo iskustvo u evropskim mečevima da bude previše za tim kao što je Totenhem - istakao je Ibrahimović.

Na pitanje da li je siguran u prolaz u četvrtfinale, Ibra je odgovorio:

- Naravno da svoj kvalitet moramo da pokažemo na terenu, ali sam prilično siguran da smo bolji tim i da ćemo da prođemo dalje - rekao je Milanov lider.

Trener Masimilijano Alegri se, kao i Rednap, suočio sa brojnim povredama (nema Ambrozinija, Pirla, Boatenga), ali ni igrača koji su stigli u januarskom prelaznom roku - Antonija Kasana, Marka van Bomela i Urbija Emanuelsona. Njih trojica su nastupali za svoje timove u Ligi šampiona u prvom dijelu sezone.

- Bez obzira na sve, Milan mora da traži pobjedu u ovom meču, kao i u revanšu. Totenhem je jak tim, veoma organizovan sa nekoliko igrača ekstra klase. Ne igra Bejl? To ne znači puno, čeka nas teških 180 minuta - kazao je Alegri.

Milan - Totenhem

Milano - Stadion „San Siro”. Kapacitet: 80.074. Sudija: Stefan Lano (Francuska). Početak u 20.45.

Milan (4-3-3): Abijati - Odo, Tijago Silva, Nesta (Bonera), Antonini - Flamini, Gatuzo, Sedorf - Pato, Ibrahimović, Robinjo.

Totenhem (4-3-1-2): Gomes - Ćorluka, Doson, Galas, Asu - Ekoto - Palasios, Kranjčar, Lenon - Van der Vart - Defo, Krauč.

Osmina finala

Utorak

Valensija - Šalke

Milan - Totenhem

Srijeda

Arsenal - Barselona

Roma - Šahtjor

22. februar (utorak)

Kopenhagen - Čelzi

Lion - Real Madrid

23. februar (srijeda)

Marsej - Mančester junajted

Inter - Bajern

Bonus video: