Peđa Mijatović o novom duelu Juventusa i Reala: Opasnost iz Torina

"Prije žrijeba sam rekao da želim da Real izbjegne Juventus i Barselonu. Barselona je veoma jaka i ispisala je važne stranice u istoriji Lige šampiona posljednjih godina, a Juve je ekipa koju je teško pobijediti u dva meča", rekao je Mijatović za "Korijere delo sport"
92 pregleda 1 komentar(a)
Predrag Mijatović, Foto: Uefa
Predrag Mijatović, Foto: Uefa
Ažurirano: 29.03.2018. 14:29h

Šest dana je do utakmice Juventus - Real u četvrtfinalu Lige šampiona, italijanski i španski mediji polako prave uvod u jedan od derbija elitnog takmičenja.

A kada se sastaju italijanski i španski gigant jedna od prvih asocijacija je Predrag Mijatović, proslavljeni crnogorski as, koji je prije dvije decenije u amsterdamskom finalu srušio "staru damu" i Realu donio titulu čekanu 32 godine.

"Prije žrijeba sam rekao da želim da Real izbjegne Juventus i Barselonu. Barselona je veoma jaka i ispisala je važne stranice u istoriji Lige šampiona posljednjih godina, a Juve je ekipa koju je teško pobijediti u dva meča", rekao je Mijatović za "Korijere delo sport".

"Juventus je prava takmičarska ekipa, jaka i čvrsta, tim u pravom smislu te riječi. Prošle sezone je pokazao snagu, kada je u 180 minuta nadvisio Barselonu, sada se u duelima sa Totenhemom vidjelo šta je sve spreman da uradi".

Mijatović je prošle godine, uoči finala Real - Juventus, uzdrmao italijansku javnost izjavom da je Juve - gubitnički tim.

"To je protumačeno na pogtrešan način, ali činjenica je da je Juve izgubio finale 1998. od nas, pa od Barselone 2015, pa od Milana, Borusije Dortmund... Jednostavno, Juve je uvijek bio tim, kome su više odgovarale dvije utakmice i zato je posebno opasan rival u ovoj fazi", kazao je Mijatović.

U ovoj generaciji, Mijatović posebno ističe spremnost pojedinaca da se posvete timskim obavezama.

"Bufon i Kjelini su takvi igrači, njihov primjer slijede svi, a Alegri je trener koji zna kako se pravi kompaktna grupa", rekao je Mijatović.

Dok je bio direktor Reala, jedan od prvih Mijatovićevih posllova bio je dovođenje Gonsala Iguaina iz River Plate, prije 11 godina.

"Gonsalo je ostavio trag u Realu, otišao je, jer su u klubu mislili da je Benzema bolje rješenje. Drago mi je što je našao put u Italiji, što je nastavio da se dokazuje i da potvrđuje kakav je igrač", rekao je Mijatović.

Italija je uvijek interesantno tržište za najbogatije klubove, a Paulo Dibala potencijalna zvijezda ljetnjeg prelaznog roka.

"On je igrač koji daje golove i asistira, pravi razliku jednim potezom. Takvih igrača je malo. On može da igra u Realu, ali zavisi šta klub planira da uradi sa Markom Asensiom i Iskom. Možda će Real tražiti klasičnog napadača", napomenuo je Mijatović.

U tom slučaju - na listi su Hari Kejn i Mauro Ikardi.

"Ne bih mogao da se odlučim ko je bolji, ali znam da Argentinci nikada nisu imali problem da se snađu u Španiji, za razliku od Engleza. To nije nevažan faktor", kazao je Mijatović.

Mijatović je, bez ustezanja, rekao da bi eliminacija iz Lige šampiona označila da je Realova sezona - loša.

"Kada igrate sa Juventusom uvijek postoji šansa da se izgubi", upozorio je Mijatović, ali je naglasio:

"U svakom slučaju i šta god da se dogodi, Zinedin Zidan mora da ostane u Madridu. On je uradio toliko toga dobrog za dvije i po godine, da zaslužuje maksimalno povjerenje i poštovanje".

Mijatović, kao bivši igrač Fiorentine, za "Korijere" je prokomentarisao i tragičnu smrt Davidea Astorija.

"Tužno je, a Firenca je u takvom trenutku pokazala veličinu. Sjećam se mog dolaska, nikada ranije nisam igrao u Italiji, a osjetio sam toliko ljubavi - naravno, zbog gola koji sam dao Juventusu", zaključio je Mijatović.

Bonus video: