Savićević: Drinčić je prihvatio!

Prihvatio je da i dalje igra za nas. Na toj poziciji u prethodnim kvalifikacijama imali smo njega i Pekovića, ali od viška glava ne boli - kazao je Savićević za „Vijesti”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2011. 22:28h

Nikola Drinčić će ponovo igrati za Crnu Goru! To je potvrdio prvi čovjek FSCG Dejan Savićević.

Nedoumicu je izazvalo to što se vezista moskovskog Spartaka, koji se tek oporavio od teškog preloma noge, nije odazvao na nekoliko poziva selektora Zlatka Kranjčara. Hrvatski stručnjak ništa nije želio da prepusti slučaju - Cico je otputovao u Antaliju (gdje se Drinčićev klub priprema do 17. februara) kako bi u direktnom razgovoru sa fudbalerom provjerio da li su priče da vezista Spartaka neće više da igra za našu reprezentaciju samo obične glasine.

Ispostavilo se da jesu - prvi čovjek crnogorske kuće fudbala dobio je pozitivne vijesti iz Turske...

- Generalni sekretar Momir Đurđevac je takođe u Antaliji, sve će biti u redu sa Drinčićem. Prihvatio je da i dalje igra za nas. Na toj poziciji u prethodnim kvalifikacijama imali smo njega i Pekovića, ali od viška glava ne boli - kazao je Savićević za „Vijesti”.

• Drinčićeva želja da i dalje igra za crnogorsku reprezentaciju nije, dakle, ni dolazila u pitanje?

- Nije. On je, zapravo, bio ubijeđen da poslije teške povrede ne može da bude na istom nivou kao ranije. Iskreno, plašio me taj njegov problem koji je zapravo više bio psihološke prirode... Drinčić se žalio da ima problem, da mu noga natiče. On, međutim, želi da igra i sigurno da može da nam bude od koristi. Ovo je zaista sjajna vijest, i njome sam više nego zadovoljan – zaključio je Savićević.

Kranjčar: Uspješna misija

Zlatko Kranjčar je u razgovoru za hrvatski “Večernji list” potvrdio da će vezista Spartaka iz Moskve i dalje nositi dres crnogorske reprezentacije.

- Razgovarao sam sa Drinčićem, koji je bio demoralisan nakon povrede i želio sam da ga ponovo pridobijem da nastupi za crnogorsku reprezentaciju, jer je odličan igrač. Mislim da sam uspio, ta je misija bila uspješna, a lijepo je bilo i druženje sa mojim „dinamovcima” - kazao je Kranjčar, s kojim „Vijesti” juče nisu uspjele da stupe u kontakt.

Bonus video: