Napoli osvojio „Olimpiko“, kanonada Milana

„Vučica“ se večeras, praktično, oprostila od bitke za „skudeto“, pa Rimljanima ostaje da se do kraja prvenstva bore za jedno od mjesta koja vode u Ligu šampiona.
0 komentar(a)
Kavani, Foto: Reuters
Kavani, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2011. 22:30h

S obzirom na izgled tabele, današnji dan nije donio iznenađenja u prva dva meča 25. kola Serije A. Ubjedljiva pobjeda Milana na „San Siru“ protiv Parme uklapa se u taj opis, ali je Napoli, ipak, večeras priredio malo iznenađenje na „Olimpiku“, savladavši Romu sa dva gola Urugvajca Edinsona Kavanija.

„Vučica“ se večeras, praktično, oprostila od bitke za „skudeto“, pa Rimljanima ostaje da se do kraja prvenstva bore za jedno od mjesta koja vode u Ligu šampiona. Napoli, sa druge strane, nastavlja san, jer je ekipa Valtera Macarija druga sa tri boda manje od Milana.

Kavani je bio „meč viner“ u Rimu, pošto je prvo početkom drugog poluvremena realizovao penal koji je izborio Slovak Hamšik (srušio ga je Huan), a onda je u finišu meča iskoristio asistenciju Paola Kanavara i desnom nogom ponovo matirao golmana Žulija Serđa. Mirko Vučinić je igrao od prvog minuta, imao je nekoliko pokušaja, a posebno je bio opasan u 16. minutu, kada je njegov šut sa lijeve strane odbranio golman gostiju De Santis. Vučinića je u 77. minutu zamijenio Franćesko Toti.

Milan je pokerom golova ispratio Parmu i učvrstio se na vrhu tabele. Milanezi su poveli već u osmom minutu golom Klarensa Sidorfa, poslije asistencije Zlatana Ibrahimovića. Parma je jednu od retkih prilika imala u 14. minutu, ali je šut Antonija Kandreve zaustavio golman domaćih Kristijan Abijati. Tri minuta kasnije "roso-neri" su duplirali vođstvo. Nakon odlične akcije i duplog pasa sa Đenarom Gatuzom, Antonio Kasano je pogodio mrežu. Potom su se ređale šanse pred golom Parme, pokušavali su Ibrahimović i Aleksander Merkel, ali je golman Antonio Mirante do kraja poluvremena ipak uspio da sačuva svoju mrežu. Trener Milana Masimilijano Alegri je u 58. minutu umjesto Sidorfa uveo Brazilca Robinja, koji je samo tri minuta kasnije, nakon asistencije Kasana, u prvom kontaktu sa loptom postigao treći gol na meču. Dva minuta kasnije Robinjo je ponovo bio u odličnoj šansi, ali nije bio precizan, da bi svoj drugi gol na utakmici postigao u 65. minutu, ponovo poslije asistencije Kasana.

Rezultati: Milan - Parma 4:0 (Sidorf 8, Kasano 17, Robinjo 62, 65), Roma - Napoli 0:2 (Kavani 50 (penal), 83). Nedjelja: Palermo – Fiorentina, Bari – Đenova, Ćezena – Udineze, Katanija - Leće, Breša – Lacio, Sampdorija – Bolonja, Kaljari – Kjevo, Juventus – Inter.

Bonus video: