Kranjčar u Antaliji rješava „misteriju Drinčić”

Gledao sam utakmicu Bugarska - Estonija, ali to je manje važno, ovdje sam isključivo zbog Drinčića - otkrio je Kranjčar u telefonskom razgovoru za “Vijesti”
83 pregleda 0 komentar(a)
Drinčić, Foto: Savo Prelević
Drinčić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.02.2011. 17:23h

Zlatko Krančar u Antaliji. Ne da bi odgledao utakmicu Bugarske protiv Estonije, vidio se sa brojnim fudbalskim prijetaljima ili uživao u zimsom suncu Mediterana, već da bi riješio “misteriju Drinčić“!

Dugo povrijeđeni vezista crnogorske reprezentacije, koji se tek oporavio od teškog preloma noge, nije se odazvao na dva ili tri Kranjčareva poziva (jedan mu je bio i zvanično uručen), pa su se pojavile glasine, ili sumnje, da više neće igrati za crnogorsku reprezentaciju.

Kranjčar je zato spakovao kofere, obukao trenerku crnogorske reprezentacije i otišao po Drinčića! Mjesto susreta - Belek, ekskluzivni dio Antalije, gdje će Spartak do 17. februara boraviti na pripremama.

- Gledao sam utakmicu Bugarska - Estonija, ali to je manje važno, ovdje sam isključivo zbog Drinčića - otkrio je Kranjčar u telefonskom razgovoru za “Vijesti”.

Razlog je, dakle, više nego značajan, Drinčić je prije povrede bio jedan od najznačajnijih fudbalera reprezentacije, na njegov povratak nestrpljivo se čekalo... A da li će ga uopšte i biti?

- Želim prvo da se upoznam sa Drinčićem, jer se još nismo sreli, a zatim da obavimo razgovor sa isključivo fudbalskim konotacijama. I ja sam čuo priče da na želi da se odazove na pozive, ali u to još ne vjerujem i mislim da za to nema nikakvog razloga - rekao je Kranjčar.

Ako Drinčić ima dilemu, crnogorski selektor je nema.

- U pitanju je izuzetno bitan fudbaler za naš tim. Bitan, jer je kvalitetan. Drinčić je pravi igrač i zajedno sa Jovetićem donio bi nam dodatni kvalitet. Rekao bih da su nam njih dvojica ključni fudbaleri za drugi dio kvalifikacija - istakao je crnogorski selektor.

Kranjčar je, kao i uvijek, veliki optimista.

- Očekujem da obavimo lijep razgovor i uvjeren sam da će prihvatit poziv.

Drinčić se našao na Kranjčarevom spisku dok se još oporavljao od povrede, septembra prošle godine, kada ga je crnogorski selektor pozvao da bude dio grupe i nakon duže vremena osjeti atmosferu reprezentaciji.On se, međutim, nije odazvao, a nije ga bilo u timu i na utakmici sa Azerbejdžanom, kada je već počeo da igra utakmice za Spartak.

- Odbio je poziv i idem da vidim zašto je odbio - kaže Kranjčar.

Kada se vrati iz Antalije, Krančar će otići do Italije, posjetiti Stevana Jovetića i Ivana Fatića.

- Vidjeću se sa njima dvojicom, ali oni nisu sporni. Najvažniji mi je Drinčić - ponavlja crnogorski selektor.

Utakmica Bugarska - Estonija, kako kaže, nije ga previše interesovala, niti je imao šta da vidi.

- Završilo se 2:2, sva četiri gola su postignuta iz penala. Pravu snagu Bugarske vidjećemo u martu, na kvalifikacionoj utakmici protiv Švajcarske. Mi ćemo tada biti u Japanu, ali će Branko Brnović biti na licu mjesta u Sofiji - kaže Kranjčar.

Nije ga previše dotakao ni remi Švajcarske sa Maltom, ni pobjeda Engleza protiv Danaca u Kopenhagenu.

- Sada me interesuje samo Bugarska! Ta utakmica nam je ključna - zaključio je Kranjčar.

Drinčićeva hronologija

SEPTEMBAR 2007. - Prihvatio poziv Zorana Filipovića da zaigra za Crnu Goru, iako je samo tri mjeseca ranije nosio dres mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Holandiji. Već u prvoj utakmici sa Švedskom pokazao da će biti vrlo važan igrač za reprezentaciju.

MAJ 2008. - Postigao prvi gol za reprezentaciju, u prijateljskom meču protiv Kazahstana, “bombom” sa 30 metara.

SEPTEMBAR 2008. - Počeo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa Crnom Gorom, odigrao prva četiri meča.

NOVEMBAR 2008. - Na utakmici Amkara, svog tadašnjeg kluba, pokidao ligamente koljena. Doktori su mi predviđali pauzu od šest mjeseci, ali se vratio mnogo brže, zaigrao već protiv Italije pod Goricom u martu 2009.

JANUAR 2010. - Prešao iz Amkara u Spartak iz Moskve kao veliko pojačanje, ali je već na prvoj utakmici, protiv tadašnjeg trećeligaša Žemčužine iz Sočija, slomio nogu. Prve procjene su bile da će pauzirati šest mjeseci, ali je pauzirao duže.

SEPTEMBAR 2010. - Dobio poziv Zlatka Kranjčara, iako još povrijeđen, da bude sa reprezentacijom tokom prvih mečeva u kvalifikacijama sa Velsom i Bugarskom. Nije se odazvao pozivu.

OKTOBAR 2010. - Odigrao prvu utakmicu za Spartak nakon povrede. Mjesec kasnije zaigrao i protiv Čelzija na “Stemford bridžu”.

JANUAR 2011. - U razgovoru sa ruskim medijima kazao da je izabrao Crnu Goru jer je bio siguran da će imati veću priliku da igra. Na pitanje da li je imao još neki razlog da izabere Crnu Goru, kao Marko Baša koji je polu Srbin polu Crnogorac, izjavio je: “Pa i ja sam isto”.

FEBRUAR 2011. - Zlatko Kranjčar otputovao u Antaliju kako bi privolio Drinčića da opet zaigra za reprezentaciju.

Bonus video: