Čarolija Runija srušila Siti (video)

Sa desne strane je centrirao Nani, a onda je Vejn Runi "makazicama, u stilu pravog velemajstora, „poklopio“ loptu i matirao Džo Harta za konačnih 2:1
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2011. 15:08h

U 78. minutu utakmice na nogama su bili svi navijači Mančester junajteda, a, pored razočarenja, divljenje nijesu mogli sakriti ni navijači Sitija – sa desne strane je centrirao Nani, a onda je Vejn Runi "makazicama, u stilu pravog velemajstora, „poklopio“ loptu i matirao Džo Harta za konačnih 2:1, u gradskom derbiju i premijernom meču 26. kola Premijer lige.

Junajted je poveo golom Nanija u 41. minutu, kada je nakon progravanja Rajana Gigsa pobjegao Pablu Zabaleti i pogodio za 1:0. Za izjednačenje su zaslužni bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko i Španac David Silva. Naime, u 65. minutu je sa desne strane Šon Rajt-Filips ubacio loptu u šesnaesterac domaćih, lopta je stigla do Džeka, koji je opalio desnom nogom, i ta lopta ne bi pogodila ni okvir gola, ali srećom po goste jeste leđa Silve, usljed čega je promijenila smjer i prevarila Van der Sara.

Na kraju je, ipak, odlučila čarolija Runija, pa je Mančester upisao 16. pobjedu i sačuvao prvo mjesto na tabeli, sa 57 bodova, osam više od trećeplasiranog Sitija, koji ima meč manje od gradskog rivala...

- Mislim da je ovo najljepši gol koji sam postigao u karijeri. Samo sam gledao loptu, vidio način da je udarim i to sam uradio, zašto da ne? Bio sam presrećan kada sam vidio da je lopta u mreži i što nam je taj gol donio tri boda. Znate kako, od 10 ovakvih šuteva devet ode na tribine i ovo je prvi put u karijeri da su mi makazice u potpunosti uspjele - rekao je Runi.

Igraču koji je ove sezone prošao sve, od problema s povredama, do svađe sa ser Aleksom Fergusonom, ovo je tek peti gol u Premijer ligi, a šesti u svim takmičenjima ove sezone.

- Nisam vidio ništa slično u karijeri. Sve je bilo apsolutno divno, nevjerovatno. Postizali smo fantastične golove, ali ovaj spada u onu kategoriju pogodaka koje vidite samo jednom u životu - rekao je Ferguson.

„Građani” su sada praktično prežaljeni u borbi za titulu, jer kasne osam bodova za liderom, a imaju i meč više. Ipak, menadžer Roberto Manćini nije podnio poraz kao i navijači...

- Nismo zaslužili da izgubimo, jer smo igrali jako dobro. Nisam zabrinut zbog rezultata, ovo je fudbal i sve je moguće. Mnogo mi je važnije što smo odgrali odličan meč s liderom - kazao je Manćini, čije izjave se pomno prate na Ostrvu, jer se ponaša kao da vodi tim koji treba da se bori za opstanak.

Priznao je, međutim, da je oduševljen Runijem.

- On je klasa za sebe, može da riješi meč jednim potezom, jer je fantastičan fudbaler - istakao je Italijan.

Arsenal lagano s Volvsom, remi Liverpula

Nakon derbija Mančestera je postalo jasno - jedino Arsenal trenutno može da bude konkurent Junajtedu u borbi za titulu. „Tobdžije” su lako izašle na kraj sa Volvsom na „Emirejtsu” (2:0), a opet je tvorac trijumfa bio Robin van Persi, strijelac dva gola. Ekipa Arsena Vengera je i dalje na četiri boda minusa u odnosu na lidera.

Liverpul se okliznuo nakon serije pobjeda sa Kenijem Dalglišom. Bod sa „Enfilda” je odnio Vigan (1:1). VBA je na poluvremenu vodio sa 3:0 protiv Vest Hema, a na kraju sa spasavao poraza - za „čekićare” je dva gola dao Demba Ba, a upisao se i Karlton Kol.Rezultati: Sanderlend - Totenhem 1:2 (Gijan 12 - Doson 44, Kranjčar 57), Arsenal - Volvs 2:0 (Van Persi 16, 56), Liverpul - Vigan 1:1 (Meireleš 24 - Gohuri 65), Blekpul - Aston Vila 1:1 (Grandin 14 - Agbonlahor 10), Blekburn - Njukasl 0:0, Birmingem - Stouk 1:0 (Žigić 90), VBA - Vest Hem 3:3 (Dorans 3, Tomas 8, Rd (autogol) 32 - Ba 51, 83, Kol 58), Mančester junajted - Mančester siti 2:1 (Nani 41, Runi 78 - Silva 65). Sjutra: Bolton - Everton. Ponedjeljak: Fulam - Čelzi.

Bonus video: