Đorđeviću dosta pozajmica: Na ljeto rastanak sa Zenitom

Crnogorski reprezentativac je sa Zenitom od 2012. godine nastupio svega 27 puta i sada je na petoj pozajmici u Arsenalu
913 pregleda 0 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Arsenaltula.ru
Luka Đorđević, Foto: Arsenaltula.ru

Crnogorski reprezentativac Luka Đorđević će i proljećnji dio sezone u ruskoj Premijer ligi odigrati u Arsenalu iz Tule, a na ljeto će najvjerovatnije napustiti Zenit, iz kojeg u dresu “oružara” igra na petoj pozajmici. Sa napadačem iz Budve je najprestižniji ruski sportski dnevnik “Sport-exspress” objavio ogroman intervju u kojem je Đorđević pričao ne samo o planovima, bivšim i sadašnjem treneru, već i o životu u Crnoj Gori.

- Došao sam u Zenit s velikim očekivanjima, koja su se ostvarivala u rijetkim momentima. Ako od dolaska nisam bio spreman za taj nivo igre, prošle sezone i naročito ove smatram da je trebalo da dobijem priliku. Bio sam najbolji na pripremnim utakmicama pred početak sezone, ali je Zenit imao drugačije planove. Sada sam na petoj pozajmici i dojadilo mi je da se seljakam tamo-ovamo. No, na ljeto ću znati na čemu sam u klubu sa ‘Krestovskog’, mada mislim da je odlazak najrealnija opcija.

Imali ste prethodnog ljeta brojne ponude - CSKA, Ufa, Orenburg, Rostov i neki engleski klubovi. Zašto niste prihvatili neku od njih?

- Pitao se i Zenit, a meni je najprihvatljivija opcija bio povratak u Tulu, jer sve odlično poznajem i nije bilo potrebe za novom adaptacijom. Osim toga, sada već bivši trener Oleg Kononov me je kontaktirao tokom cijelog ljeta i zbog njega sam se odlučio za povrtak u Arsenal. Riječ je o nevjerovatnom treneru, zato za nas igrače nisu bile samo glasine da će preuzeti Spartak, već smo znali da će se taj angažman i realizovati. Došao sam tek u trećem kolu protiv Ahmata i sa igračem manje smo u drugom poluvremenu napravili preokret koji je krenuo od mog pogotka. Ipak, više od njega pamtim motivacioni govor Kononova na poluvremenu. Prošle sezone sam u Tuli imao sjajan jesenji dio, ali je onda na proljeće došao Artjom Dzjuba i Miodrag-Grof Božović me je preselio na klupu. Dzjuba je sjajan napadač i još bolja osoba, ali smatram da sam zaslužio da igram više s obzirom na dobre jesenje partije. Ipak, Božović i Dzjuba imaju odnos koji bih nazvao apsolutnim povjerenjem. Što se sadašnjeg trenera Igora Čerevčenka tiče, on više insistira na presingu, ali smo kod sve trojice trenera igrali lijep i napadački fudbal. I atmosfera u ekipi je od početka fenomenalna.

Prošle sezone ste šestim mjestom ostvarili najbolji rezultat u istoriji kluba. Kakvi su planovi za proljeće?

- Cilj je da sa sadašnjeg 11. mjesta završimo na osmom mjestu, ali su nam i u Kupu velike ambicije, jer smo u prvom meču četvrtfinala sa 4:2 dobili Orenburg.

”Škorpion” kojim ste postigli gol Orenburgu je kopija golova Zlatana Ibrahimovića. Možete li to ponoviti?

- Nadam se, ali “rabonom” ili makazicama. Što se tog gola škorpionom tiče, to se rijetko viđa i na utakmicama najvećih svjetskih klubova i srećan sam zbog toga... - kazao je Đorđević.

Da li više voliš gol ili asistenciju?

- Gol - zaključio je Đorđević, u “golgeterskom” stilu.

3 gola i isto toliko asistencija je učinak Luke Đorđevića u 12 nastupa za Arsenal u ruskoj Premijer ligi ove sezone. U Kupu Rusije je postigao dva pogotka

Bonus video: