Carinici uništili Trezegeov dres iz finala Mundijala 1998.

Demola je dres kupio preko interneta, a sada je krenuo da pravdu traži preko suda. Jedno je samo sigurno - dres više nikada neće vidjeti. Ako će mu biti, lakše, Trezege je cijelo finale protivBrazila te 1998. godine odgledao sa klupe
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2011. 13:49h

Dres Davida Trezegea iz finala Svjetskog prvenstva 1998. godine je odavno prodat na aukciji za preko sedam hiljada eura, a kolekcionar koji je kupio dres Oliver Demola je danas otkrio da su mu snove da ima majicu svjetskog šampona uništili francuski carinici, koji su mu uzeli dres i potom ga uništili.

- Znao sam dobro šta kupujem, u pitanju je dres koji je nosio upravo Trezege. To je bio posljednji komad u mojoj kolekciji, bio sam ponosan što ga imam - rekao je Demola.

Šta se potom desilo? Carinici su mu uzeli dres i procijenili da je lažan. Demola ga više nikada nije vidio...

- Kada sam pošao za dres rekli su mi da je uništen, jer je u pitanju falsifikat. Bio sam lud poslije toga - kazao je Demola.

Demola je, inače, dres kupio preko interneta, a sada je odlučio da pravdu traži preko suda. Jedno je samo sigurno - dres više nikada neće vidjeti. Ako će mu biti lakše, Trezege je cijelo finale protiv Brazila te 1998. godine odgledao sa klupe.

Bonus video: