Benitez: Morati, i meni su trebala pojačanja!

Benitezu i nije baš lako palo to što je Inter od njegovog odlaska zaigrao kao preporođen, pa je napao gazdu kluba Masima Moratija
63 pregleda 0 komentar(a)
Benitez, Foto: REUTERS
Benitez, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.02.2011. 12:15h

Rafael Benitez je za Inter postao prošlost 23. decembra 2010. kada mu je Masimo Morati uručio otkaz, samo nekoliko dana nakon titule na klupskom svjetskom prvenstvu, ali Španac izgleda neće tako lako moći da zaboravi svoj boravak u Milanu, koji je bio suviše stresan za bivšeg menadžera Liverpula.

Rafa je zato progovorio u momentu kada je Inter potpuno otvorio sezonu, ali i napravio sjajan prelazni rok angažovanjem Đampaola Pacinija, Husina Karje, Andree Ranokje, Juta Nagatoma...

- I ja sam tražio pojačanja na ljeto, znao sam da su mi potrebna, ali nijedno nisam dobio. Zašto? Vjerujte mi, ja sam prvi bio iznenađen, jer sam dao čelnicima listu igrača kije želim. Kasnije za sve povrede koje su zadesile moj tim nije bilo dovoljno sluha, osjećao sam da nemam podršku - rekao je Benitez.

Benitezu se najviše zamjeralo upravo to da je loše odradio pripreme sa igračima Intera i da su igrači zato na početku sezone ušlu u seriju povreda.

- Nema to nikakve veze. Ja i moj stručni štab nismo imali uvid u fizičko stanje igrača dok nismo došli u Inter. Takođe, ne možemo da utičemo na povredu sa kojom igrači imaju problem već godinama - kazao je Benitez.

Španac je na kraju priznao da je siguran da je mogao da napravi bolje stvari sa Interom.

- Uz ovakva pojačanja, moj projekat je trebalo da zaživi tek u januaru - istakao je Rafa.

Kako god, Rafina misija je okarakterisana kao užasna na "Meaci", a spasilac se zove Leonardo - Brazilac je sa šampionom Italije upisao sedam trijumfa u osam mečeva u Seriji a od kada je stigao u klub.

Bonus video: