KADETI SE OKUPLJAJU

Kovačević testira poznate snage

Selektor Sava Kovačević ne može da računa na kapitena Nebojšu Kosovića, koji je na pripremama sa prvim timom Vojvodine
67 pregleda 0 komentar(a)
Kovačević, Foto: FSCG
Kovačević, Foto: FSCG
Ažurirano: 07.02.2011. 19:21h

Selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Sava Kovačević saopštio je spisak igrača koji će od 10. do 16. februara odraditi mini-pripreme u Budvi. To je ujedno i prvi korak u formiranju takmičarske selekcije koja će u oktobru u Podgorici igrati na kvalifikacionom turniru za odlazak na prvenstvo Evrope. U glavnom gradu Crne Gore gostovaće selekcije Španije, Poljske i Malte. - Od igrača koji predvode ovu generaciju nedostaje samo kapiten Nebojša Kosović, koji je na pripremama sa prvim timom Vojvodine. Pored njega na širem spisku se nalazi još desetak igrača koji imaju kvalitet za reprezentaciju, ali su ovog puta nijanse odlučivale o tome da ne budu pozvani. Oni će dobiti priliku da se nametnu kroz naredne akcije - rekao je Kovačević u izjavi za sajt FSCG. Reprezentacija Crne Gore će 15. februara odigrati i prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Mogrena. - Iskoristićemo kamp da počnemo i proces selektiranja igrača koji su rođeni 1996. godine. Plan nam je da tokom priprema organizujemo selektivnu utakmicu kako bi testirali igrače iz Južne regije koji konkuršu za mjesto u pionirskoj selekciji - zaključio je Kovačević.Na spisku je 25 igrača. To su golmani: Marko Kordić (Vojvodina), Danilo Lekić (Budućnost), Lazar Nikolić (Mogren).

Odbrana: Stefan Kaluđerović (Budućnost), Danilo Šarkić (Brisel, Belgija), Igor Marković, Jovan Bošković (Lovćen), Jovan Baošić (Jedinstvo), Ivan Prančić (OFK Beograd), Filip Vukićević (Mogren), Nemanja Nedić (Berane).

Sredina: Mirnes Pepić (Rojtlingen, Njemačka), Jovan Čađenović, Marko Janković (Partizan), Stefan Nedović (Jedinstvo), Nikola Jovanović (Budućnost), Žarko Grbović (Čelik), Stevan Krivokapić (OFK Nikšić), Miloš Vučić (Polet stars), Milovan Milovanović (Zeta), Vladan Karadžić (Sutjeska). Napad: Koča Krstović (Empoli), Aleksandar Boljević (Zeta), Lazar Lalošević (Mornar), Petar Pejović (Rad).

Preporučujemo za Vas