Anćeloti: Toresu će trebati vremena da se adaptira

Trener Čelzija Karlo Anćeloti izjavio je da će 60 miliona eura vrijednom pojačanju, Fernandu Toresu, trebati vremena da se adaptra na novu sredinu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2011. 17:32h

Španski napadač nije mogao ni da zamisli gori debi u dresu londonskog tima. Samo dva dana nakon što je izjavio da je prešao u Čelzi kako bi “napredovao u karijeri”, Tores poražen je od svog prethodnog kluba - Liverpula.

Njegov učinak za 66 minuta, koliko je proveo na terenu, engleski mediji su ocijenili najgorom ocjenom - peticom.

“Toresov debi pretvorio se u noćnu moru”, napisao je “San”.

- Ne treba odmah donositi sud. Fernandu je potrebno vrijeme da se prilagodi na novi klub, novu sredinu, nove saigrače. Ali, vjerujte, prilagođavanje će trajati brže nego što mnogi misle - izjavio je Anćeloti.

Tores je 31. januara, posljednjeg dana prelaznog roka, prelaskom iz Liverpula u Čelzi za 50 miliona funti (oko 60 miliona eura) postao najskuplji fudbaler u istoriji britanskog fudbala.

- Odigrao je 66 minuta poslije vrlo naporne sedmice. Ali, bilo je samo važno da osjeti igru - izjavio je Anćeloti, čiji je tim porazom od Liverpula značajno umanjio šanse da odbrani titulu.

- Molim vas, problem ove utakmice nije bio u tome što je Tores igrao. On je po meni za 66 minuta napravio vrlo dobar posao. Problem je u tome što smo bili istoršeni nakon vrlo naporne utakmice u Sanderlendu, a čekala nas je ekipa koja je nevjerovatno dobra u defanzivi. Liverpul nam nije ostavio puno prostora - rekao je Anćeloti i ponovo se vratio Toresu:

- Njegovo iskustvo, njegovo samopouzdanje i entuzijazam za igrom garantuju da će uskoro biti u pravoj formi.

Nakon nedjeljnog poraza od Liverpula, Čelzi je zaostao deset bodova za Mančester junajtedom, iako je imao šansu da razliku smanji na samo četiri boda.

Dl.M.

Bonus video: