Mundijal u Kataru igraće se na ljeto

Mundijal u Kataru 2022. godine igraće se na ljeto - lupio je šakom o sto predsjednik Fife Sep Blater i prekinuo brojne polemike koje su se vodile minulih dana.
0 komentar(a)
Blater, Foto: REUTERS
Blater, Foto: REUTERS
Ažurirano: 07.02.2011. 12:48h

- Odlučeno je, 64 utakmice na Mundijalu 2012. igraće se na ljeto na teritoriji Katara - rekao je Blater, koji je tako i demantovao i glasine da će organizaciju Svjetskog prvenstva Katar podijeliti sa ostalim zemljama iz Golfskog zaliva.

- U dokumentima vezanim za kandidaturu, jasno stoji da Izvršni komitet Fife zadržava prava bilo kakvih izmjena. Ali, u ovom slučaju to mora da dođe iz Katara. A u Kataru nisu nikakve promjene - rekao je Blater u intervjuu za BBC.

Čim je Katar dobio organizaciju Mundijala, čule su se priče da bi Svjetsko prvenstvo 2022. godine zbog ekstremo visokih ljetnih temperatura moglo da se održi u januaru i februaru, što u prošlosti još nije bio slučaj.

Čak je i taj predlog javno podržao predsjednik Uefe Mišel Platini, za njim i Franc Bekebauer, za njim i Udruženje profesionalnih fudbalera (FIFpro).

Ipak, zna se ko se pita u svjetskom fudbalu.

- Organizacijom Mundijala u januaru došli bismo u konflikt sa Internacionalim olimpijskim komiteton, čiji sam i ja član. Tada će se, znate, održati i Zimska olimpijada - kazao je Blater.

Zanimljivo da su mega klima uređaji kojima će se za vrijeme Mundijala “hladiti” stadioni, bili jedni od aduta Katara prilikom organizacije Svjetskog prvenstva.

Bonus video: