Novi kiks Milana, Napoli na minus tri

Lider vodio u Đenovi, ali na kraju osvojio samo bod. Napoli pobijedio Ćezenu i došao na minus tri, Inter i Roma večeras jure trijumf za priključak
0 komentar(a)
Pato, Foto: REUTERS
Pato, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.02.2011. 19:27h

Milan je tek treći put u sezoni povezao dva meča bez pobjede u prvenstvu, ali bi ovaj put remi sa Đenovom mogao da bude mnogo opasniji po njihov plasman na tabeli, jer su „rosoneri” sada ugroženi na prvom mjestu.

Doduše, u Đenovi nije moglo bolje da počne za lidera - Alešandre Pato je već poslije pola sata donio prednost nakon asistencije Zlatana Ibrahimovića. Međutim, domaćin je već do poluvremena vratio stvari na početak, jer je Antonio Floro Flores postigao svoj prvi gol za „grifone” od kada je stigao na „Marasi” iz Udinezea.

- Nakon postignutog gola smo držali igru u svojim rukama, ali opet smo dozvolili da nepažnjom dovedemo utakmicu u pitanje. I dalje smo prvi, prvenstvo je dugo i moraćemo da podignemo formu. Napoli? Za mene to nije iznenađenje - rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Meč između Đenove i Milana će ostati upamćen i po tome što su navijači Milaneza prvi put gostovali na „Marasiju” poslije 16 godina. Tačnije, prvi put od kada je ubijen navijač Đenovljana Vinćenca Spanjola.

Napoli možda nema snagu i karakter za velike utakmice, ali se pretplatio na mečeve sa prosječnim klubovima u tradicionalno vreloj atmosferi na „San Paolu”. Tako je i završen duel sa Ćezenom (2:0), uz pečat Edinsona Kavanija - Urugvajac je načeo goste, a trijumf je potvrdio Hose Sosa.

- Čeka nas još mnogo posla, ne osvrćemo se na remi Milana, iako je on bitan. Međutim, potreban nam je kontinuitet, Napoli mora da počne da pobjeđuje u serijama, da dominira i u gostima - kazao je Kavani.

Lacio je u 2011. godini potpuna suprotnost one ekipe koja je u prvom dijelu sezone ritmom gazila sve protivnike u Seriji A. Rimljane je za dva boda na „Olimpiku” zakinuo Kjevo (1:1), što je ekipi Edija Reje 5. neuspjeh u sedam mečeva u ovoj godini. Lacio je poveo bravurom Ernanesa, a bod „letećim magarcima” je donio Slovenac Boštjan Cesar.

Palermo je u 50. minutu gubio sa 2:1 u Lećeu, a onda je uslijedio uragan sa Sicilije - Havijer Pastore, Abel Ernandes i Josip Iličić su završili posao na stadionu „Via del Mare”.

REZULTATI 24. KOLA:

Bolonja - Katanija 1:0 (Portanova 41)

Breša - Bari 2:0 (Dijamanti 17 (penal), Karaćolo 90+3)

Đenova - Milan 1:1 (Flores 45+1 - Pato 29)

Lacio - Kjevo 1:1 (Ernanes 45+3 - Cesar 64)

Leće - Palermo 2:4 (Đakomaci 17, Žeda 50 - Mikoli 45+2, Pastore 57, Ernandes 60, Iličić 62)

Napoli - Ćezena 2:0 (Kavani 13, Sosa 90+1)

Parma - Fiorentina 1:1 (Amauri 15 - D'Agostino (penal) 49)

Inter - Roma (20.45)

SUBOTA

Kaljari - Juventus 1:3

Udineze - Sampdorija 2:0

Bonus video: