Liverpul bolji od Čelzija, Toresov debi se pretvorio u košmar

Liverpul osvojio London, Fernando Tores napustio teren samo tri minuta prije nego što su "redsi" dali jedini gol na meču
0 komentar(a)
Liverpul, Foto: REUTERS
Liverpul, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.02.2011. 19:16h

Liverpul možda igra jednu od najgorih sezona u posljednjih nekoliko godina, ali će ostati upisano da je u njoj oba puta bio bolji od, po riječima stručnjaka, najkompletnije engleske ekipe (koja je, doduše, u posljednje vrijeme kao razbijena vojska).

„Redsi” su pobijedili Čelzi u Londonu u meču koji je imao predigru kakva se ne pamti na Ostrvu - navijači Liverpula su palili dresove Fernanda Toresa, Čelzijevi ga branili, a Španac najavljivao da neće proslaviti gol protiv bivšeg kluba.

Na kraju, Tores nije ni imao priliku da pokaže poštovanje prema navijačima najtrofejnijeg engleskog kluba, već je samo tri minuta nakon što je izašao iz igre čuo njihovu eksploziju. Tada je pogodio džoker Kenija Dalgliša - Portugalac Raul Meireleš i riješio meč.

To je bilo to, Liverpul je pobijedio na „Stemford bridžu”, fanovi gostiju su se sladili, a Tores se suočio sa prvim neuspjehom u novom klubu.

Interesantno, Dalgliš nakon meča nije progovorio ni riječ o španskom napadaču, okrenuo se ka legendarnom Džejmiju Karageru, koji se vratio u tim nakon povrede.

- Džejmijev povratak u tim nam vrijedi više nego da smo doveli najzvučnije pojačanje. Zaigrao je na svoju ruku i bio briljantan. Možemo da uživamo u ovom trenutku, pobijedili smo velikog rivala, koji i nije stvorio puno problema našem golmanu. Baš tako, jer je odbrana uradila lavovski posao - rekao je Dalgliš.

Čelzi je propustio priliku da smanji minus u odnosu na prvoplasirani Mančester junajted na sedam bodova. Menadžer Karlo Anćeloti je poslije meča žalio za situacijom u finišu kada je sudija propustio priliku da dosudi penal u duelu Glena Džonsona i Baneta Ivanovića.

- Sada je teško komentarisati, ali sam siguran da je bio penal. Ipak, nismo bili dovoljno dobri da pobijedimo ovaj meč, protivnik se branio odlično, mada je remi bio realan - kazao je Anćeloti.

Objasnio je i zašto je zamijenio Toresa u 66. minutu.

- Izveden je jer sam želio da promijenim sistem. Do toga nije došlo, jer smo bili previše spori u trenucima kada smo trebali da napadamo - istakao je Italijan.

U drugom meču jučerašnjeg programa, Birmingem je slavio u Londonu protiv Vest Hema u derbiju začelja. Gol odluke je postigao Nikola Žigić u 65. minutu.

Bonus video: