Tores: Nisam izdao Liverpul, morao sam da mislim na karijeru

Tri godine sam igrao veoma dobro za Liverpul, i postigao mnogo golova. Razumijem da je ovo teška situacija, ali morao sam da mislim na svoju karijeru – kaže Tores.
0 komentar(a)
Tores, Foto: Reuters
Tores, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2011. 11:59h

Fernando Tores, zvijezda prelaznog roka u Premijer ligi i uopšte u Evropi, čiji je dolazak koštao Čelzi 58 miliona eura, insistira na tome da nije “izdao Liverpul”, kako tvrde u njegovom sada već bivše klubu.

Igrom sudbine, španski as će danas debitovati u dresu Čelzija upravo protiv Liverpula, na “Stemford bridžu”.

Trener Liverpula Keni Dalgliš je priznao da je razočaran tajmingom odlaska Toresa, koji je prodat “redsima” nekoliko sati uoči zaljučenja prelaznog roka.

- Nije fer, nema nikakvog smisla. Tri godine sam igrao veoma dobro za Liverpul, i postigao mnogo golova (65). Razumijem da je ovo teška situacija, posebno u prelaznom roku, ali morao sam da mislim na svoju karijeru – kaže Tores, koji je na Ostrvo stigao u avgustu 2007. godine, ali nije uspio da se raduje nijednom trofeju u dresu Liverpula.

- Svi će vidjeti da je ovo korak naprije u mojoj karijeri. Znam šta Čelzi planira za budućnost, znam kakve si njihove ambicije i želje. Žele da naprave veliki tim, koji bi nastavio da se bori sa Mančester junajtedom i Mančester sitije za titulu u Premijer ligi, al ii da se bori za osvajanje Lige šampiona – dodao je Tores.

Španski napadač ističe da mu je želja da kad “napuni 45 godina i pogleda unazad, da može da sebe vidi na nekoj slici kao šampiona”.

- Svima sam objasnio moja osjećanja, razloge, bio sam iskren prema svima u Liverpulu. Mislim da je najbolje što sam bio iskren i fer. Očigledno je da Liverpul nije želio da idem, pokušali su da me ubijede da to ne radim, ali sam im rekao da sam već donio odluku. Ne znam kako će reagovati navijači Liverpula, ali bih se iznenadio ako bih imao baš loš prijem kod njih – ističe Tores.

Toresu se najviše prebacuje da ove sezone nije igrao sa svom nivou, te da je time želio da isforsira klub da ga proda onog trenutka kada se pojavila ponuda Čelzija. Navijači i pojedini bivši igrači Liverpula su, čak, tvrdili da je Tores mjesecima “koketirao” sa londonskim klubom, iako je, čak, izjavljivao da u Engleskoj neće igrati za bilo koji drugi klub.

Tores, međutim, kategorički odbacuje takve tvrdnje, ističući da je svo vrijeme “bio maksimalno posvećen Liverpulu”, al ii da je klub značajno odustao od velikih ambicija prodajom Ćabi Alonsa i Havijera Maskerana.

Špancu je, navodno, zamjereno i što nikada nije ljubio grb Liverpula na dresu kada je ulazio ili izlazio sa terena. On je odgovorio da to nikada nije radio, jer “nije tip za to”.

- Ja sam rođen u Madridu, i nisam bio navijača Liverpula ili Čelzija. Jas am navijač Atletika, i, možda, je to jedini grb koji bih poljubio. Puno se pričalo o tome kako će Liverpul napasti titulu, ili se vratiti u sam vrh, ali nam od početka sezone nije išlo. Kada se, već, ukazala prilika da igram u klubu koji može da osvoji Ligu šampiona i Premijer ligu, morao sam da iskoristim tu priliku – zaključio je Tores.

Bonus video: