Lev u martu odlučuje o sudbini Balaka

Balak se prošlog vikenda vratio u tim Bajer Leverkuzena (protiv Hanovera), nakon duge pauze izazvane teškom povredom lijeve podtkoljenice koja ga je zadesila u septembru
0 komentar(a)
Balak, Foto: Reuters
Balak, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2011. 17:23h

Mihael Balak idućeg mjeseca sasznaće da li u budućnosti za njega ima više mjesta u selekciji Njemačke pod vođstvom Joahima Leva. Balak nije pozvan u nacionalni tim za prijateljski meč koji Njemačka u srijetu igra protiv Italije, pa će u njegovom odustvu kapitensku traku ponovo nositi Filip Lam, kao što je to bio slučaj na Svjetskom prvenstu u Južnoj Africi, koje je Balak, takođe, propustio, zbog povrede zgloba.

Balak se prošlog vikenda vratio u tim Bajer Leverkuzena (protiv Hanovera), nakon duge pauze izazvane teškom povredom (naprsnuće kosti lijeve podtkoljenice) koja ga je zadesila u septembru, zbog čega mu je današnji meč sa Nirnbergom bio tek peti ove sezone, drugi od povratka na teren.

- Svi znam da Mihael još uvijek nije potpuno spreman, nakon duge pauze zbog povrede, i tek treba da uđe svoj ritam, iako je već ostavio dobar utisak. Ako sve bude išlo planiranom dinamikom, sastaću se sa njim sredinom marta i vidjećemo šta je sljedeći korak – kazao je Lev za Bild.

Balak je za reprezentaciju Njemačke odigrao 98 mečeva.

Bonus video: