Najava kola u Seriji A: Mirko starter protiv Intera

Predstojećeg vikenda igra se 23. kolo Serije A. Milan će u Đenovi pokušati da sačuva pet bodova prednosti u odnosu na Napoli, dok derbi kola u nedjelju veče igraju Inter i Roma
65 pregleda 0 komentar(a)
saneti, Foto: Reuters
saneti, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.02.2011. 12:40h

Kratke vijesti uoči 23. kola Serije A:

- Plejmejker Intera Vesli Snajder spreman je da počne prvi meč u 2011. Holanđanin se povrijedio krajem prošle godine u finalu Svjetskog prvenstva za klubove, a nakon oporavka odigrao je samo drugo poluvrijeme protiv Barija. Postigao je i gol, u sudijskoj nadoknadi. Pokušaće da uradi isto protiv Rome.

- Kristijan Kivu neće biti u sastavu Intera za duel protiv svog nekadašnjeg kluba. Rumun očekuje kaznu nakon što je na meču protiv Barija nokautirao protivničkog fudbalera Marka Rosija. Očekuje se da ga na poziciji lijevog beka zamijeni Japanac Juto Nagamoto, kome bi to trebao da bude debi u ekipi Intera.

- Defanzivac Rome Filip Mekses neće biti u sastavu za meč sa Interom nakon suspenzije od dvije utakmice zbog vrijeđanja zvaničnih lica (sudija) tokom i nakon utakmice sa Brešom u srijedu (1:1).

- "Gazeta delo sport" je objavila da će Vučinić početi derbi na stadionu "Đuzepe Meaca", a da će mu društvo u napadu praviti Menez i Borijelo. Po toj verziji, koja nije definitivna, Franćeska Totija čeka mjesto na klupi za rezervne fudbalere.

- Duel protiv Intera vjerovatno će biti i posljednji u predsjedničkoj eri Rosele Sensi, koja sjedi u fotelji glavnokomandujućeg u Romi. Rimski klub, koji grca u dugovima, objavio je jutos da je američki konzorcijum "Di Benedeto" poslao najbolju ponudu i da će se narednih dana obaviti prenos vlasničke strukture.

- Roma će na taj način postati još jedan evropski klub u nizu čiju su vlasnici Amerikanci. Engleske klubove Mančester junajted, Liverpul i Aston Vila zastupaju američki investitori.

- Milan će u nedjelju u dnevnom terminu (15 časova) protiv Đenove na "Marasiju" pokušati da poveća ili zadrži prednost od pet bodova u odnosu na Napoli, koji u istom terminu igra sa Ćezenom. Milanezi će, takođe, pokušati da povećaju pritisak u odnosu na Inter, koji sa utakmicom manje zaostaje sedam bodova i još uvijek se nada odbrani titule.

- Vezista "roso-nera" Mark van Bomel vratiće se u tim nakon što je propustio jednu utakmicu zbog suspenzije. Holanđanin je dobio crveni karton protiv Katanije na svom debiju za Milan.

- Trener Milana Masimilijano Alegri odlučiće danas ili sjutra ko će početi u napadu sa Ibrahimovićem i Robinjom, da li Pato ili Kasano.

- Golman Đenove Eduardo, čuvar mreže Portugala na Svjetskom prvenstvu, preseliće se na klupu ako drastično ne popravi formu. Moguće da mu je utakmica sa Milanom i posljednja šansa. "Vratolomije" ovog Portugalca na golu postali su najveći hitovi na Internetu u Italiji. Eduardo je ljetos došao u Đenovu iz Brage.

- Juventus u subotu veče gostuje Kaljariju i nada se da njegova sezone neće definitivno otići po đavolu. Torinezi su u seriju od tri poraza u svim takmičenjima, a na posljednjih pet mečeva u prvenstvu zabilježili su samo jedan trijumf. Za vodećim Milanom zaostaju 13 bodova i nalaze se na osmom mjestu na tabeli.

- Napadač Juventusa Aleksanda Matri, koji je nedavno došao iz Kaljarija, odigraće prvi meč protiv nekadašnjeg kluba. Nakon serije povreda glavnih napadača, on je najveća uzdanica trenera pod pritiskom, Luiđija del Nerija.

- Sampdorija gostuje Udinezeu i s nestrpljenjem očekuje izlazak iz krize. Kola ovog tima krenula su nizbrdo nakon što je klub prodao dvojicu najboljih fudbalera, Đampaola Pacinija i Antonija Kasana. Kakva kriza vlada u ovom đenovskom klubu najbolje govori podatak da su ultra-fanovi blokirali rad Televizije Đenova i maltretirali trojicu novinara zbog negativnih komentara.

- U pokušaju da smire razjarene fanove, čelnici Sampdorije produžili su ugovor sa vezistom Anđelom Palombom do 2015. godine.

Parovi: Udineze - Sampdorija, Kaljari - Inter (subota), Bolonja - Katanija, Breša - Bari, Đenova - Milan, Lacio - Kjevo, Leće - Palermo, Napoli - Ćezena, Parma - Fiorentina, Inter - Roma (nedjelja).

Bonus video: