Pogledajte kako je Kivu nokautirao Rosija

Ovdje pred kamerama stojim da bih uputio izvinjenje Rosiju i to sa ono malo dostojanstva što mi je preostalo - izjavio je Kivu nakon meča
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2011. 11:30h

Inter je u drugom poluvremenu napunio mrežu Barija (3:0), ali se meč na stadionu "San Nikola" neće pamtiti ni po debitantskom golu Karje, ni po novon pogotku Pacinija, ni po prvom golu Snajdera nakon oporavka - u centru pažnje je divljački potez Rumuna Kivua, koji je bez vidljivog povoda udario Marka Rosija.

Rumun je, zanimljivo, prošao bez isključenja. Ipak, ono što nije vidio sudija, snimile su kamere. Izvjesno je stoga da Kivua očekuje drakonska kazna od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Italije. Ako je igrač Juventusa Miloš Krasić kažnjen sa dva meča samo zbog foliranja penala, jasno je da će rumunski internacionalac proći sa još težom kaznom.

Njegov saigrač Samjel Eto je krajem prošle godine na utakmici sa Kjevom izveo sličnu "majstoriju", doduše nešto blažu (udarac glavom u grudi, ala Zidan), zašta je kažnjen sa tri utakmice neigranja.

Kivu se po završetku meča potrčao da se izvini.

- Teško mi je da objasnim šta se desilo i zašto sam tako postupio. Ovdje pred kamerama stojim da bih uputio izvinjenje Rosiju i to sa ono malo dostojanstva što mi je preostalo. Izvinjavam se svima, a prije svega mojoj djeci koja će jednog dana vidjeti snimak šta sam na terenu uradio", rekao je Kivu za "Skaj sport Italija". Rosi, sa druge strane, nije dugo čekao da odgovori:- Prihvatio sam njegovo izvinjenje. Ovakve stvari se dešavaju, svakome može da se dogodi da mu padne mrak na oči. Šteta je, naravno što se to uopšte desilo. Ali, i ja sam dobro prošao jer da me Marko Materaci nije smirio, vjerovatno bih nedugo poslije tog incidenta i sam bio isključen", rekao je fudbaler Barija.

Bonus video: