Katar smijenio Bruna Mecua

Želimo da se zahvalimo Brunu za sve što je uradio od kada je prošlog ljeta dobio naše povjerenje.Želimo mu sve najbolje u budućnosti\\", kaže se u saopštenju Fudbalske asocijacije Katara.
0 komentar(a)
Mecu, Foto: Reuters
Mecu, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.02.2011. 11:53h

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa Azije, ubijeđen da je uradio dobar posao, selektor Katara Bruno Mecu je izjavio da "nacija treba da bude ponosna na nacionalni tim".

Očigledno da je živio u zabludi - Fudbalski savez Katara uručio je kasno sinoć otkaz francuskom treneru.

"Želimo da se zahvalimo Brunu za sve što je uradio od kada je prošlog ljeta dobio naše povjerenje. Njegova posvećenost poslu i profesionalnost nikad nisu dovođeni u pitanje. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", kaže se u saopštenju Fudbalske asocijacije Katara.

Katar je poražen u četvrfinalu od Japana, rezultatom 3:2, iako je 20 minuta prije kraja imao vođstvo i igrača manje. Gol koji je Mecua koštao posla postigao je Japanac Masahiko Inoha u posljednjim sekudama meča.

Katar je bio domaćin Kupa Azije i ciljao je prolaz u polufinale, što nikada u istroriji nije uspjela da uradi.

Fudbalski apetiti ove superbogate nacije iz Golfskog zaliva značajno su porsali od kada je Fifa krajem prošle godine odlučila da Kataru dodijeli organizaciju Svjetskog prvenstva 2012. godine.

Još traje razmjena mišljenja da li će se taj Mundijali igrat kao i da sada, u junu i julu, kada su temperature ekstremno visoke, ili će biti napravljen presedan pa će biti povjeren za januar.

Bonus video: