Interova pojačanja gaze sve

Inter, doduše, možda nije zaslužio ni da trijumfuje, pogotovo ne sa 3:0, jer je Bari imao nekoliko dobrih prilika. Ali mu to ništa ne vrijedi - ostao je zakucan za posljednje mjesto na tabeli
52 pregleda 0 komentar(a)
Karža, Foto: Reuters
Karža, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2011. 23:00h

Legendarni bek Intera Đuzepe Bergomi se juče oglasio i rekao da je ubijeđen da njegov klub može da osvoji Skudeto, jer je sjajno kupovao u januaru.

Još se ne zna da li će aktuelni prvak Evrope odbraniti tron na Apeninima, ali je jasno da je čovjek koji je odigrao 519 utakmica u dresu „nerazura” u Seriji A (nedavno ga je prestigao Havijer Zaneti) pogodio kada su u pitanju novajlije - Husin Karža je u posljednjem meču 23. kola načeo Bari, a meč je i definitivno odlučen u 93. minutu, kada je pogodio Đampaolo Pacini.

Grogiranog rivala je u petom minutu sudijske nadoknade dotukao Vesli Snajder, koji se sinoć vratio na teren nakon pauze od skoro dva mjeseca, a asistirao mu je upravo Karja...

Inter, doduše, možda nije zaslužio ni da trijumfuje, pogotovo ne sa 3:0, jer je Bari imao nekoliko dobrih prilika. Ali mu to ništa ne vrijedi - ostao je zakucan za posljednje mjesto na tabeli, dok se Inter popeo na treću poziciju, sa sedam bodova i utakmicom manje od gradskog rivala Milana.

- Presrećan sam. Imali smo veliku želju da pobijedimo, to nam je i donijelo tri boda. Ako nastavimo da igramo u ovom ritmu, titula će biti naša. U prvom poluvremenu smo, doduše, imali problema, ali je u nastavku sve bilo u našim rukama - naglasio je Pacini, koji je sa dva pogotka i izborenim penalom bio inspirator preokreta u nedjeljnoj utakmici sa Palermom (Inter gubio 2:0, a dobio 3:2).

Rezultati 23. kola: Bari - Inter 0:3 (Karža 70, Pacini 90+3, Snajder 90+5). Srijeda: Roma - Breša 1:1, Palermo - Juventus 2:1, Udineze - Bolonja 1:1, Kjevo - Napoli 2:0, Ćezena - Katanija 1:1, Fiorentina - Đenova 1:0, Parma - Leće 0:1, Sampdorija - Kaljari 0:1. Utorak: Milan - Lacio 0:0.

Tabela: Milan 48, Napoli 43, Inter, Lacio 41, Roma 39, Palermo, Udineze 37, Juventus 35, Kaljari 32, Kjevo 30, Fiorentina 28, Sampdorija, Đenova 27, Bolonja 26, Parma 25, Leće 24, Katanija 23, Ćezena 21, Breša 19, Bari 14.

Rurski derbi promoviše prvaka?

Borusija ima 11 bodova prednosti nad najbližim pratiocem, blizu je titule, ali sve je sada u drugom planu kod najboljih navijača u Evropi. Večeras se na „Signal Iduna parku” (bivši „Vestfalen”) igra meč sa najviše tenzija u njemačkom fudbalu - „milioneri” dočekuju svog vječnog rivala, Šalke. Tim Jirgena Klopa derbi Rura dočekuje u sjajnoj formi, dok ekipa iz Gelzenkirhena tavori u sredini tabela, sa čak 25 bodova manje od svog „vječitog rivala”. Borusiju bi pobjeda praktično promovisala u novog prvaka, ali niko u Dortmundu ne želi da unaprijed otpiše Šalke. - U Njemačkoj je ovo majka svih mečeva. Znamo da atmosfera u Šalkeu nije sjajna, ali ne smijemo da dozvolimo gostima da razviju svoju igru - istakao je Klop, koji ne može da računa na suspendovanog Nevena Subotića. Trener Šalkea Feliks Magat je bio na meti kritika navijača „kraljevsko-plavih”, jer je u finišu januarskog prelaznog roka doveo 32-godišnjeg Iranca Alija Karimija i dvije godine mlađeg Grka Angelosa Haristeasa. Za 18 mjeseci u Gelzenkirhen je doveo čak 40 igrača! - Sada imam tim sa kojim može da se radi - kazao je Magat.

Bonus video: